Oj tam, Oj tam... W Settlersach działało.
konto usunięte
2013-11-24, 9:24
i dobrze beda jesc rozance kora drzewa zdrowa na zeby
Coś jak robić ciężkiego questa wojownikiem, a w nagrodę dostać armor dla maga ;p
Cytat:
To najlepsza pomoc, bo tak mogą sobie wymodlić chleb, wodę i wszystko czego tylko potrzebują.
a co jak im się już mana skończyła?
avox
2013-11-24, 12:44
No teraz wyśmiewanie kościoła i wszystkich jego posunięć-darów, chęci pomocy- jest w Polsce na czasie. Ale pomyślcie sobie, że może na Filipinach ludzie są bardziej wierzący, stracili wszystko, w tym różańce i inne symbole religijne do których się modlili. Dla nich taki różaniec to może być wsparciem psychicznym, coś czemu mogą się oddać i na chwilę zapomnieć- czyli modlitwie. Nie bez powodu w wozach strażackich i karetkach wozi się miśki. W razie pomocy dzieciom poszkodowanym w wypadku. Pomyślicie "pf misiek dla dzieciaka któremu zginęli właśnie rodzicie, co to jest" a właśnie dużo, wystarczy takiemu dziecku dać misia, posadzić w karetce na miejscu kierowcy, to już się tak dziecko absorbuje, że nie patrzy na wrak samochodu z martwymi rodzicami. (sytuacja z własnego doświadczenia, jestem ratownikiem med.) Bez takiej traumy na przyszłość.
Ciekawy jestem ile autor przeznaczył pieniędzy dla organizacji charytatywnych albo co wysłał filipińczykom.
Jakość niektórych komentarzy na Sadisticu utwierdza mnie w przekonaniu, że gimbusy opanowały ten portal...
podpis użytkownika
Dabis improbe, poenas! - Poniesiesz karę niegodziwcze
konto usunięte
2013-11-24, 13:02
Różańce to tylko wizytówka darczyńcy. Organizacje kościelne dotarły z pomocą humanitarną(to ta typowa) jako 1, ale tego gimbuski małe i duże(Bongman) już nie napiszą.