- Jaka jest różnica między Polakiem a Ślązakiem?
- Zasadnicza. Z tak ważnym pytaniem ''JAK ŻYĆ'', Polak zwraca się do psychologa, a Ślązak do proktologa.
jestem z pomorza, chcemy autonomii ! będziecie spędzać wakacje na plaży w sosnowcu!
Hanysy mają kompleks Warszawy i to nic nowego. Natomiast zapominają wspomnieć ile Polska dokłada to tego ich wyngla.
Będziemy spędzać wakacje na stokach w Chamonix
podpis użytkownika
Vanitas vanitatum et omnia vanitas
Eth
2013-03-06, 18:37
@powyzsze kolko napinaczy
Oj poj🤬i jestescie.
Czy ktos inny w tym kraju p🤬li o autonomii ?
Kazdy region Polski ma swoja subkulture, swoje gware - nawet uzyta w kawale rzyc. nie wywodzi sie z gwary slaskiej, tylko ze staropolskiego, na slasku sie tylko ostala.
Ile trwala wasza autonomia ? 20 lat ?
Co to k🤬a jest ?
Byliscie wczesniej kawalkiem Polski (ksiestwem - cala PL byla na nie podzielona) przez szmat czasu i bez wzgledu na to jak bardzo sie wam w dupach poprzewraca nadal nim bedziecie.
M................x
2013-03-06, 18:47
Po pierwsze, może i na Śląsku jest dużo kopalni ale ile % ludności Śląska się z nich utrzymuje? najwyżej kilka. Po drugie przemysł na Śląsku to nie tylko kopalnie ale i bardzo dużo fabryk, średnie zarobki są najwyższe w Polsce(na województwo), bezrobocie stosunkowo niskie, duże zagęszczenie ludności, najwyżej zurbanizowane województwo, w tej autonomii chodzi o to aby pieniądze które zarobią Ślązacy pozostawały w większości na Śląsku a nie szły na województwa gorzej rozwinięte, to tyle, a nie chodzi o to, że Ślązacy to nie Polacy.
A................1
2013-03-06, 18:48
SOTHOTH ,,Różnica między Polakiem, a Ślązakiem'' Ślązak a co to jakaś inna narodowość niż polska? Śląsk to też Polska wyp🤬alaj do swojej Warszawy k🤬sie zaj🤬y!
D................L
2013-03-06, 18:51
Wk🤬i*eś mnie do tego stopnia, że się tu zarejestrowałem!!
"JESTEM ŚLĄZAKIEM, LECZ WPIERW POLAKIEM"
Zapamiętajcie to sobie wszyscy, bo widzę, że niektórzy mają z tym problem.
podpis użytkownika
Świadome bycie unikatem, to rządenie światem.
C................l
2013-03-06, 19:03
autonomia dla wszystkich. Jak by każdy miał swoje pastwo to wreszcie wszyscy by byli szczęśliwi w jakim to mądrym narodzie żyją.
ps. "żić" to dupa, według jakiegoś słownika
b................w
2013-03-06, 19:48
Jaka jest różnica pomiędzy Arabem a Ślązakiem... Czekam na odpowiedzi....
Rządzą nie Polacy tylko kaszubi i żydzi! A śląsk ze swoimi przywilejami z PRL'u żeruje na reszcie kraju!
H................1
2013-03-06, 19:50
Po co tu się gorączkować. Przecież wypowiedzi tego ryska się kupy nie trzymają. Podnieca się jakimiś tramwajami, którymi wg. niego nikt się nie podnieca (poza nim samym). Brak ładu i składu a kolejny argument głupszy od poprzedniego.
Problem ślązaków polega na tym, że oni chcą całkowitej niepodległości, a nie tylko autonomii..
PS. ślązacy to mniejszość etniczna, a nie narodowa.
Q................1
2013-03-06, 19:54
Jak to było w Kabarecie Młodych panów " jaki faul?! jaki faul?! na GOROLU to ni ma faul !! " I każdy hanys co widzioł kabarety tych Panów to wie ,że gorol to je gorol i zawsze nos okrodali i były skuli nich problemy !!!