Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Mam inne zdanie na ten temat, przypominam, że były rozbiory, a fanatyzm religijny poniekąd się przyczynił do upadku Polski.
Raz: Masz słabe zdanie bo to ci podli katole pod koniec XX wieku przynieśli nam piśmiennictwo do zapisywania naszej historii i pierwsze technologie do rozwoju kraju. To oni są odpowiedzialni za powstanie tego Kraju.
Dwa: Rozbiorów dokonały 3 państwa. Żadne z nich nie było krajem katolickim ani krajem teokratycznym. A przynajmniej w Rosji i Prusach żaden kościół nie śmiał się odezwać za głośno.
"Lewacka tolerancja" niszczy cywilizację powiadasz?
No tak jakoś wiele na świecie złego się zsynchronizowała z narodzinami lewicy spod znaku Marksa&Engelsa.
Od kiedy to sprowadzanie taniej siły roboczej z krajów trzeciego świata to wina lewaków?
A od kiedy to kościół zajmował się handlowaniem niewolnikami? Albo w ogóle od kiedy to obowiązuje wersja że Europa została zalana "kolorowymi" niewolnikami...?
1000 lat złodziejstwa i prania mózgów głupim ludziom, a nawet trzymania się za rączkę z totalitarnymi rządami na pewno nam nie szkodziło.
Gdyby KK przez 1000lat grabił kraje europy to dziś Państwo Kościele by rządziło połową kontynentu...
Tym bardziej z żadnymi totalitarnymi rządami nie trzymał. Właściwie jako lewicowiec, człowiek "idei" która wydała na świat Stalina czy Hitlera, to trochę za bardzo kozaczysz w sprawach tego kto jest zły bo z kimś trzymał.
I co? Ma to być dowód na ogół jakiś...?
Jeśli próbujesz tak grać to ja z chęcią wyciągnę przemówienia komitetu centralnego z Rosji nt. przyjaźni z III Rzeszą. Wtedy się obsrasz.
Poza tym przedstaw mi dowód że on wykonuje "hajl hitlera" a nie znany od paru tysiącleci monarchistyczny salut rzymski. Ten był dość modny na krótko przed Hitlerem a już w czasach istnienia ideologii lewicowej.
Zip file, zielony katofrajerze.
Kato...? Nie mam nic wspólnego z tą wiarą. Wierzę w fizykę. To mi wystarczy.

"Lewacka tolerancja" niszczy cywilizację powiadasz? Od kiedy to sprowadzanie taniej siły roboczej z krajów trzeciego świata to wina lewaków? 1000 lat złodziejstwa i prania mózgów głupim ludziom, a nawet trzymania się za rączkę z totalitarnymi rządami na pewno nam nie szkodziło..
Brak mi słow na ciebie.. idz sie doucz dziecko. nie jestem katolikiem, ale te brednie ktore wypisujesz wsadz se w swoje czerwone dupsko

To może rozwiążemy tak problem pedofilii wśród wszystkich w końcu w innych zawodach statystycznie jest procentowo więncej pedofili
teoretycznie w innych zawodach nie przysięgasz celibatu

Widać, że pambuk czuwa nad swoimi zboczeńcami.

Raz: Masz słabe zdanie bo to ci podli katole pod koniec XX wieku przynieśli nam piśmiennictwo do zapisywania naszej historii i pierwsze technologie do rozwoju kraju. To oni są odpowiedzialni za powstanie tego Kraju.
Dwa: Rozbiorów dokonały 3 państwa. Żadne z nich nie było krajem katolickim ani krajem teokratycznym. A przynajmniej w Rosji i Prusach żaden kościół nie śmiał się odezwać za głośno.
Słabe zdanie, słabe, no może i słabe, ale Ty i tak go nie rozumiesz. Nie podali mi go katole, ponieważ nikt takiej tezy nie podał (nie odważył się?), są to moje osobiste przemyślenia poparte faktami historycznymi, których jak mniemam nie znasz. Nie odwołuję się tu to ogółu twojej niewiedzy tylko tych faktów. Z resztą podpunktu 1. się zgadzam, niemniej nie widzę związku - Kościół na przestrzeni wieków zmienił się bardzo.
Co do 2. Tak, tak i tak. Tylko, że ja myślałem o przyczynach wewnętrznych, te zewnętrzne są zbyt oczywiste i że tak powiem na poziomie gimbazy. Jako że wojny na tle religijnym zakończyły się w 1648r., to że Prusy czy Rosja byłoby krajem o silnej pozycji religii nie ma najmniejszego znaczenia.
Krótko mówiąc, miałem na myśli: szerzenie się fanatyzmu wraz ze spadkiem poziomu edukacji polskiej szlachty, co pośrednio przyczyniło się do ich złego, konserwatywnego wpływu na RP i jej prawodawstwo; bezcelowe wojny np. z Turcją zakończone w 1699r., w których braliśmy udział tylko ze względu na Habsburgów i Papieża; ultrakatolickie nastawienie Zygmunta III Wazy i kilka jego kardynalnych błędów, których uniknięcie postawiłoby nas w zupełnie innej sytuacji. Na teraz koniec, bo na busa lece.
więncej
Nie wiedziałeś jak napisać "więcej" to napisałeś "więcej+wiencej=więncej"

Chcesz dowodów na to,że kk lub watykan ma wpływ na cokolwiek? He Ty tak na serio?Wierzysz w kogoś kto chodził po wodzie,zamieniał wodę w wino,cuda nie widy a nie wierzysz w coś oczywistego?Proszę cię i jeszcze śmiesz mówić,że dzięki kościołowi mamy Polskę?

Historia Polski to nie tylko bajki o jezusie to trochę więcej bajek o innych bogach,wierzeniach....I jakby ktoś chociaż trochę pomyślał to by zobaczył jak się ludziom wmawia prawdę.Przejęzyczenia o polskich obozach zagłady, filmy typu pokłosie na tysiąc osób 100 będzie wiedziało,że to bzdura ale te 900 będzie siało farmazon dalej.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie