@babycow K🤬a, ale to musi bolec, niektore uderzenie, sa porywnywalne do zderzenia z autem, jadacym 30-50km/h
średnia masa samochodu[z neta] - 1308kg
pęd=Masa*v[prędkość]
więc
przy prędkości 30 km/h
39240 [kg*km]/h=100kg*v2[prędkość 100 kilogramowego rugbisty]
v2=392,4 km/h
trochę szybko musieliby biegać ;/
średnia masa samochodu[z neta] - 1308kg
pęd=Masa*v[prędkość]
więc
przy prędkości 30 km/h
39240 [kg*km]/h=100kg*v2[prędkość 100 kilogramowego rugbisty]
v2=392,4 km/h
trochę szybko musieliby biegać ;/
I tak wolę futbol amerykański. Go go Indianapolis!!
But I'm still oldschool, like Atari, yo!
podpis użytkownika
I don't break bricks, I'm not MarioBut I'm still oldschool, like Atari, yo!

rugby to gra dla chuliganów, grana przez gentelmanów!
Poza tym ktokolwiek był na jakimś sensownym meczu rugby, np. pierwszej ligi francuskiej wie jaki to jest piękny sport i że jest możliwe żeby kibice jednej drużyny z kibicami drugiej siedzieli wspólnie cieszyli się meczem pijąc razem piwko i wymieniając poglądy. W przeciwieństwie to kibiców piłki nożnej.
Kolejna spraw jest taka, że jak dla mnie gdyby porównywać piłkę nożną i rugby to tak jak zestawić ze sobą warcaby i szachy.
Poza tym ktokolwiek był na jakimś sensownym meczu rugby, np. pierwszej ligi francuskiej wie jaki to jest piękny sport i że jest możliwe żeby kibice jednej drużyny z kibicami drugiej siedzieli wspólnie cieszyli się meczem pijąc razem piwko i wymieniając poglądy. W przeciwieństwie to kibiców piłki nożnej.
Kolejna spraw jest taka, że jak dla mnie gdyby porównywać piłkę nożną i rugby to tak jak zestawić ze sobą warcaby i szachy.
Tydzień temu w radiu,jakiś c🤬l jarał się ameryką,jakie to tam fajne wszystko,coś p🤬lił o wyborach i temat zszedł na ichni super bowl,reporter się pyta to takie rugby,a idiota mówi że nie.W rugby to grają panienki,a tam chłopy wielkie jak dęby w kaskach,ochraniaczach,nie to co ci rugby,ale reporter kumaty i zaczął sobie z gościa jaja robić i k🤬a musiałem telefon odebrać,jak zacząłem słuchać dalej,to c🤬jek do reportera mówi czy pan sobie ze mnie żarty robi,reporter że nie i parskną śmiechem.
Na różnicę w piłce nożnej i rugby w Irlandii powiadają, że to drugie to sport "dzikich" ludzi dla dżentelmenów, a pierwsze wręcz odwrotnie. Jest to prawdą....
Co do udawania to w ogóle inna sytuacja. Barca ma k🤬a treningi z "upadania" z "fejkowania" i czegokolwiek innego...
Tu jak jebnie to jebnie. Nie płaczą. Grają dalej. Jak się nap🤬lać to na całego.
A kibice ? Na stadionie można pomieszać kibiców i bójki nie będzie.
Go Munster !:]
Co do udawania to w ogóle inna sytuacja. Barca ma k🤬a treningi z "upadania" z "fejkowania" i czegokolwiek innego...
Tu jak jebnie to jebnie. Nie płaczą. Grają dalej. Jak się nap🤬lać to na całego.
A kibice ? Na stadionie można pomieszać kibiców i bójki nie będzie.
Go Munster !:]

Do filmiku mogę mieć jedynie zastrzeżenie w postaci pokazania tej nielegalnej części rugby, która wcale nie jest naj. Marshal już zwrócił na to uwagę.
Zabrakło w kompilacji momentów z rozegranego niedawno pucharu WWE, który obfitował w naprawdę piękne zagrania, nie tylko zwycięzców (All Blacks), ale piwo i tak leci, bo chyba nie ma sportu bardziej nadającego się na sadistica niż rugby ze swoją zasadą krwawej zmiany.
Zabrakło w kompilacji momentów z rozegranego niedawno pucharu WWE, który obfitował w naprawdę piękne zagrania, nie tylko zwycięzców (All Blacks), ale piwo i tak leci, bo chyba nie ma sportu bardziej nadającego się na sadistica niż rugby ze swoją zasadą krwawej zmiany.
Rugby jest pięknym sportem lecz brutalnym. Jedna piłka nożna też w pewien sposób była waleczna kiedyś nikt mi chyba nie powie, że taki Gattuso nie wkładał głowy tam gdzie inny bali się wsadzić nogę. Teraz mamy teatrzyk z barcelony. Jedynie Liga Angielska w miarę trzyma poziom ostrej gry.