
👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
To nawet nie leżało koło kiełbasy.
podpis użytkownika
jagiellonski24.pl | strategyandfuture.org

"Ruskie ludzie gnuśne i robienia kiełbasy nigdy nie chcieli nauczyć się."



@Dobrutro
Nie blokuje się obcego i nie wspiera się swojego. Kiedy te mity gospodarki centralnie sterowanej wreszcie przejdą?
Nie blokuje się obcego i nie wspiera się swojego. Kiedy te mity gospodarki centralnie sterowanej wreszcie przejdą?

@upy ludziska całe blokowane Polskiej, Ukraińskiej czy Białoruskiej żywności przez Rosję to nic innego jak próba szantażu ekonomicznego

Jest żarcie dla ludzi biednych, średniozamożnych i bogatych.
Jak nie było technologii robienia parówek bez mięsa i szynki z wody to biedota miejska widziała mięso raz na miesiąc. Idź do znajomego i uczciwego gospodarza na wieś żeby świniaka ubił i przerobił na szynki i kiełbasę to zobaczysz ile to kosztuje - dolicz marżę dla dwóch czy trzech pośredników i zrozumiesz dlaczego w sklepie jest tak drogo.
Ludzie są dziwni - za parę groszy oczekują kawioru i szampana.
Jak nie było technologii robienia parówek bez mięsa i szynki z wody to biedota miejska widziała mięso raz na miesiąc. Idź do znajomego i uczciwego gospodarza na wieś żeby świniaka ubił i przerobił na szynki i kiełbasę to zobaczysz ile to kosztuje - dolicz marżę dla dwóch czy trzech pośredników i zrozumiesz dlaczego w sklepie jest tak drogo.
Ludzie są dziwni - za parę groszy oczekują kawioru i szampana.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie