Jest bardzo wiele źródeł, dość mocno rozproszonych, które o tym mówią. Pytanie czy się tym interesujesz. Ja się tym interesuję od ponad ćwierć wieku. Jeżeli chodzi o najbardziej rzetelnego komentatora to polecam Macieja Maciaka z CW24.tv z Włocławka. W sprawach technicznych to głąb jednak jeżeli chodzi o wojnę na ukrainie to miał ok. 85-95% trafnych analiz.
Los sprawił, że zacząłem go oglądać zaraz na początku inwazji.
Kandyduje na prezydenta, ale to nie jest mój kandydat.
Na jakiej podstawie twierdzę o handlu bronia przez ukrainę i sojuszników z gangami, terrorystami i ludobójcami? Kto o tym mówił?
1. Donald Trump od ok. 2 lat.
2 Prezydent USA Trump i jego urzędnicy od kilku miesięcy
3. Urzędnicy UE
4. Ruscy
5. Niektórzy Ukraińcy (tam mają bardziej niezależne media niż u nas)
6. Niektórzy polscy dziennikarze i Media jak np Sadistic
Wiele tych informacji przecieka POŚREDNIO np. rok czy dwa na Sadisticu ukazał się filmik z jakimś gangiem z Ameryki Łacińskiej uzbrojonym po zęby i wyglądającym jak oddział najemników.
Na wyposażeniu mieli najnowsze polskie granatniki. Jakiś czas temu w Afryce armia miała nasze najnowsze karabinki, choć WOT-owi i Policji brakuje nawet amunicji
Pośrednio również Zełeński.
Już tłumaczę:
Jeżeli Trump mówi, że USA wysłało broń na Ukrainę np. za 300 miliardów, a Zelenski mówi, że dostali tylko za 100 miliardów to co się stało?
Wszystko zależy jakie dokumenty weźmie się pod uwagę.
Za łapówki część broni jest wysyłana na ukrainę tylko NA PAPIERZE i sprzedawana jest WIELOKROTNIE, a wysyłana np. do Izraela.
Urzędnicy ukraińscy (i polscy gdyby tylko mieli taką możliwość) chętnie podpiszą za 100 czy 200 tys.$ że dostali 30 Himrsów mimo, że doszło np. 10.
Kto to sprawdzi, skoro albo zaraz tego użyją,(a to są jednorazówki) albo powiedzą, że cały całą dostawę zniszczył ruski dron, choć w rzeczywistości sami to zrobili dla zatarcia śladów.
Jeżeli słyszałeś jak działa ruskie państwo pełne korupcji, to wyobraź sobie że ukraina działa ok. 5 razy gorzej (spójrz na PKB ukrainy i Polski w 1990 ukraina miała większe PKB niż Polska, a obecnie, ale przed wojna miała chyba 4 czy 5 razy mniejsze od nas)
Z kolei każde państwo w warunkach prowadzenia wojny działa 20 razy gorzej bo WOJSKO TO CHODZĄCA PATOLOGIA I ZŁODZIEJSTWO.
Tam piekarz czy rencista ma po 3 dniowym szkoleniu zamienić się w Rambo.
To jakby inna cywilizacja, inny wymiar, gdzie honorem oficera to kraść, kombinować, załatwiać, urządzić się i przeżyć kosztem cywili wbitych w mundur i nazwanych "żołnierzami"
Sam służyłem za komuny w jednostce gdzie pewnego razu W WARUNKACH POKOJU zrobili spis uzbrojenia i zamiast 30 czołgów okazało się że mieli 31 więc jednego zezłomowali i ukryli w krzakach na strzelnicy - robiliśmy sobie na nim zdjęcia.
Zgubili 2 armaty, a pewnego razu do warszawy pojechali kolumną 3 Stary 660 i jeden UAZ po .. pudełko 10cm na 20cm w którym były .... gwizdki WIELOTONOWE.
Takie z kulką w środku na zajęcia WF.
A to był PRL - okres wiekszego patriotyzmu, porządku i rozwoju Państwa. Tak, rozwoju Państwa - od 35 lat do tej pory rozkradają to co za PRL wypracowali nasi rodzice, dziadkowie i pradziadkowie
Oczywiście możesz wierzyć lub nie jak w pandemię Covid-19, którą prezydent Rosji Włodzimierz Putin (niech c🤬j strzela banderowców z tego portalu,), zakończył w 24 godziny, rozpoczynając tzw. inwazję na Ukrainę.
Ps Czy masz jakiekolwiek wątpliwości, że Putin zakończył pandemię covid19 na świecie? Zakończył terror maseczkowy, szczepionkowy, dystansu społecznego, pootwierał z powrotem urzędy, szpitale i szkoły?
Dziękuję za bardzo rozbudowaną , konkretną odpowiedź. Szczerze nie spodziewałem się, że aż tak mi to wytłumaczysz. Na pewno masz sporo racji i dobrze filtrujesz treści jeśli tak bardzo się tym interesujesz. Jeszcze będę analizować Twoja wypowiedź. Wiem na pewno, że jest przekręt na tym wszystkim. Nie można w to wątpić w tak skorumpowanym kraju jak Ukraina.... Trochę zdziwiły mnie te gangi.... Ale w sumie świat kręci się w koło przekrętu , zwłaszcza jeśli chodzi o duże pieniądze. Piwko dla Ciebie !

Dziękuję za bardzo rozbudowaną , konkretną odpowiedź. Szczerze nie spodziewałem się, że aż tak mi to wytłumaczysz. Na pewno masz sporo racji i dobrze filtrujesz treści jeśli tak bardzo się tym interesujesz. Jeszcze będę analizować Twoja wypowiedź. Wiem na pewno, że jest przekręt na tym wszystkim. Nie można w to wątpić w tak skorumpowanym kraju jak Ukraina.... Trochę zdziwiły mnie te gangi.... Ale w sumie świat kręci się w koło przekrętu , zwłaszcza jeśli chodzi o duże pieniądze. Piwko dla Ciebie !
Nie wierz na słowo, sprawdzaj.
Niestety nie mamy możliwości aby dotrzeć do bezpośrednich uczestników/świadków wszystkich wydarzeń i na czymś musimy się oprzeć.
Kiedyś w pewnym środowisku o pokolenie starszych ludzi, gdy mówiłem o rzeczach o których nie mówili w tv traktowali mnie z lekceważeniem i politowaniem.
Gdy któregoś dnia zeszło na temat islamu i powiedziałem o małżeństwach muzułmanów ze zwierzętami, postanowili mi dać nauczkę mówiąc "sprawdzamy" i "udowodnij".
To było proste, bo sprawdzałem to w kilku źródłach.
Następnym razem podczas spotkania wyciągnąłem laptopa, otworzyłem kilka stron zachodnich gazet i szok i niedowierzanie.
Były omówione 3 śluby muzułmanów z owca i koza - ofiarami gw🤬tów, które gw🤬ciciel musiał pojąć za żonę i zapłacić odszkodowanie.
Wielokrotnie, przyznawali potem że mi nie wierzyli i nie wierzyli w to co czytają.
Odtąd już nie próbowali podważać gdy coś mówiłem.
Niestety media żerują na tym, że gdybyśmy chcieli sprawdzić wszystkie informacje to by nam doby nie starczyło i dlatego ważne informacje (fałszywe czy prawdziwe) są ukrywane w stercie info-śmieci
Miłego dnia.