👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jeśli coś może się wydarzyć to się wydarzy ale nie akurat teraz, w tym momencie. Ma więc to związek z ilością rekordów i czasem. Powiedzmy gram w totolotka. Może się wydarzyć, że trafię 6 puszczając jeden kupon, może się wydarzyć że 10mln lat by mi nie starczyło żeby trafić 6 puszczając jeden kupon na losowanie. Na pewno trafię 6 jeśli puszczę w jednym losowaniu 14mln kombinacji. To jest prawo M. Czyli jeśli jest prawdopodobieństwo wystąpienia zdarzenia ono kiedyś wystąpi.
S.T.U_Cummins napisał/a:
Pękł przewód hydrauliczny, Tak olej hydrauliczny jest łatwo palny ale w wysokiej temperaturze bardziej do tego rozpylony i efekt jak na filmiku.,
Lol " łatwo palny "? Serio ? Poza tym to fejk, ustawione
Czy dobrze rozumiem, że był wyciek oleju hydraulicznego który zmieszany z powietrzem zapalił się od np. iskry z silnika elektrycznego? Ktoś się orientuje jakiego rodzaju silniki są stosowane w tego typu urządzeniach?

Ehhh. Dobra. Wytłumaczę. Tak ,olej hydrauliczny jest łatwopalny jak każdy olej to nadal lubrykant tyle że o znikomej ściśliwości , a tym bardziej kiedy dany siłownik pracuje, podwyższa temperaturę oleju nawet do ponad +60stC w maszynach starego typu które nie były jeszcze wyposażone w chłodnice. Przy rozszczelnieniu układu następuje potężny rozbryzg wraz z mgiełką olejową ( ta jest najbardziej podatna na zapłon ,na powyższym filmie prawdopodobnie zapłon nastąpił w skutek tarcia metalowych elementów, lub kontaktu z rozgrzanym wydechem. A dla miśków co mówią że to fejk mam pracę domową: wlej do rondelka płyn hamulcowy DOT 4 ( chemicznie jest zbliżony do oleju hydraulicznego) podgrzej go do ok. 70st.C ,przelej do metalowego atomizera (takiego podłączanego do kompresora) i voila masz domowej roboty miotacz ognia( oczywiście będzie potrzebne źródło zapłonu przy dyszy wylotowej atomizera).

kienzler napisał/a:
Olej hydrauliczny się tak zapalił??
Tak, niektóre płyny hydrauliczne są łatwopalne.
Ależ tam segrgują smieci...
podpis użytkownika
nie wszyscy muzułmanie to terroryści ale wszyscy terroryści to muzułmanie.Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie