"Nowy Rekord Polski Tołpygi Białej 56,8kg i 138 cm.
Złowiony na Zbiorniku Elektrowni Rybnik przez Michała Stereckiego i Grzegorza Prucna"....
Na tym zalewie łowiono również, sumy giganty, piranie oraz wróbla (Eugeniusz Wróbel)
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2016-05-13, 22:34
W zalewie rybnickim takie grube ryby to normalka. Zalew jest sztuczny, wykorzystywany do chłodzenia elektrowni przy zalewie więc woda jest cieplejsza dlatego też ryby są większe. Swego czasu wyłowiono z zalewu piranie i krokodyla.
perun88 napisał/a:
Na tym zalewie łowiono również, sumy giganty, piranie oraz wróbla (Eugeniusz Wróbel)
Jak wygląda również?
Niech ktoś baner "Jaranie się wędkarstwem..."
Tołpygi rzadko łowi się na wędki, bo to planktonożercy, także albo fart, albo podhaczona za kapotę.
@kenzol to preparat antybakteryjny (odkażający). Dlaczego w tych miejscach ? To są miejsca po "haczyku" i haku.
Moje miasto, takie piękne

Nie takie rybki tam pływają
wieksze lapalismy--------------tyle ze w sieci.wtedy rekordy nie obowiazuja.podobnie jak okonie 3 kg tez sie nei liczyly
DiCarpio napisał/a:
Jestem w szoku, ta ryba waży tyle ile moja była. Założę się, że nawet tak samo pachnie.
Z tego co napisałeś, wynika.. Że nosisz "rurki" tzw gacie pedałków, masz około 35kg, wegetarianin? A jak tam Twój chłopak?
Nie rozumiem niektórych rybaków? Łowią ryby i potem je wypuszczają, bez sensu. Jak coś się złowi to raczej powinno trafić na talerz, no chyba że akurat jest za małe albo pod ochroną. Taka bestia, to tylko na patelnie się nadaje...
@up Z takimi wielkimi rybami jest tak że mięsiwo jest niezbyt dobre takie wiurowate... A tu jest przykład wędkarstwa sportowego dlatego puścił.
@krzysiek0909 - wędkarz nie równa się rybak, rybołówstwo to zawód, a wędkarstwo hobby