konto usunięte
2013-12-08, 21:52
Czalilalalaa lalalililalala i na koniec allah akhbar.
do czego my (oni) żeśmy doszli...
konto usunięte
2013-12-08, 21:52
ej, tu akurat dobrze zrobili - majątek miał być przepisany żonie (muzulmance), sądziła się o niego siostra (też muzułmanka) więc postąpili z prawem szariatu i ROZDALI JE UBOGIM.
mam szczerą nadzieję, że jakimś "zupełnym przypadkiem" całość została rozdana po białych rodzinach
konto usunięte
2013-12-08, 21:56
Czy Wy też macie wrażenie, że te wszystkie wydarzenia są strasznie perfidne? Mam wrażenie, że za tym ktoś stoi, komuś musi zależeć na szerzeniu tej religii w Europie, komuś wpływowemu.
konto usunięte
2013-12-09, 0:43
Hrodgar, zacznijmy od tego, że Suworow zdobył Izmaił - najpotężniejszą twierdzę Imperium osmańskiego, która była kluczem do Bałkanów. Ogólnie cała wojna Rosyjsko-Turecka (1787-1792) doprowadziła do upadku turków- Austriacy (którzy zdradzili turasów, lol) zajęli Belgrad, flota turecka została zdziesiątkowana przez Rosjan, rozbito większość tureckich wojsk... oj nie, Rosja nie tylko zniszczyła chanat Krymski. Rosjanie pomogli Bułgarii zyskać niepodległość co doprowadziło do Kongresu Berlińskiego.
W czasie kongresu Wielka Brytania walczyła ZA turków i Rosjanie, którzy walczyli za Słowian Południowych byli bardzo skrzywdzeni (jak i państwa bałkańskie).
Nie wiem skąd wziąłeś info, że to Brytyjczycy zniszczyli Osmanów - do czasu rzezi Ormian byli wielkim sojusznikiem Osmanów, a gwoździem do trumny Osmańskiego państwa był udział po stronie Osi w I wojnie światowej.
Ale masz rację, gdzieś tak po 1500 roku turki stali się całkiem światli jeśli chodzi o tolerancję, ale i tak było to brutalne i bardzo ekspansjonistyczne państwo.
konto usunięte
2013-12-09, 15:59
Cytat:
I dlatego będę głosował na Ruch Narodowy.
Tylko na niego.
Na żadną inną partię "też antymuzułmańską, ale nie tak radykalną" - bo to nie działa. Wóz albo przewóz. Albo w jedną stronę, albo w drugą, nie da się zostać na środku, nie ma takiej możliwości.
Problem jest taki, że mimo całej sympatii jaką darzę ruch narodowy to za dużo tam lewaków. Tylko KNP