Główna Poczekalnia (7) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:20
Cytat:

Oskarżony za komentowanie na sadistic.pl:
8 sierpnia 2014 roku do Prokuratury Rejonowej Białystok-Południe z Ośrodka Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych w Białymstoku wpłynęło zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Śledczy ustalili, a teraz oskarżyli sprawcę.

Pierwszej doby ramadanu, pod koniec czerwca, zbezczeszczono meczet w Kruszynianach, ożywili się też hejterzy na forach internetowych.

Na sadistic.pl użytkownik Ziaba napisał - ch..j z tego, że to tatarski meczet. To wciąż k...a meczet i najlepiej go spalić. Nie brońcie tych brudnych kurew-.

ernii dodał: Pamiętajcie o złotej zasadzie - dobry muzułmanin, to martwy muzułmanin. Darkeduar: jestem zadowolony z tej świnki, ponieważ mimo skrzywdzenia tych dobrych potatarskich muzułmanów w Polsce, tym drobnym gestem uświadomił innych kozojebców, że w Polsce będą mieli przej...ne od momentu przekroczenia granicy, aż do momentu opuszczenia go.
bolebor: Tatarzy to islamski przyczółek w Polsce, który należy izolować. Gw🤬cenie i mordowanie mają w genach.

W trakcie śledztwa prokuratorzy ustalili, że Ziaba jest uczniem zespołu szkół w województwie świętokrzyskim. Teraz oskarżyli go o publiczne znieważenie osób z powodu ich przynależności wyznaniowej oraz o publiczne nawoływanie do podpalenia meczetu w miejscowości Kruszyniany. Sprawą zajmie się Sąd Rejonowy w Pińczowie, w postępowaniu uproszczonym. Oskarżonemu Dominikowi Ch., który nie był wcześniej karany, a przyznał się do winy, grozi do trzech lat więzienia.

Źródło: wykop.pl/ramka/2643469/dorwali-ziabe-z-sadistic-za-komentarze-z-2014-roku/

Sprawa jest rozwiązaniem:
wiadomosci24.pl Białystok gazeta.pl
Zgłoś
madufo 2015-07-09, 9:47 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
mikeszko 2015-07-09, 9:57
Bardzo dobrze, niech się dzieciarnia dwa razy zastanowi, przed napisaniem komentarza.
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-09, 10:26 6
ISIS ucina czyjeś głowy-nic się nie dzieje. Polak napisze obraźliwy dla nich komentarz-więzienie. Dlaczego tak jest?
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-09, 10:28 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
memphis60raines 2015-07-09, 10:33 3
NieLubjeLudzji napisał/a:

Spoko. Dzisiaj ograniczaja wolnosc slowa, jutro zaczna palic ksiazki a pojutrze okaze sie, ze Mieszko I tak naprawde nazywal sie Abdul I i byl transseksualnym gejem afrykanskiego pochodzenia.

Co Wy z tymi gejami? PEDAŁ a nie żaden gej! Nauczcie się!
Zgłoś
Given 2015-07-09, 10:34 2
Ziaba, sprawdź e-mail Dokładnie z powodu tego samego tematu też byłem oskarżony o "podżeganie do nienawiści na tle narodowościowym i/lub religijnym". Ja wyszedłem nawet bez grzywny
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-09, 10:38 2
Mag_Kołodziej napisał/a:

A mnie zastanawia kto czyta te wszystkie komentarze i je zgłasza ;_;. Ktoś musi mieć w huk wolnego czasu.

Jeśli się nie domyślasz to spójrz w górę.

~Prometheus_Coprophagus

Zawszę jak czytam komentarz, który wyjątkowo mocno jest zmanipulowany, debilny i okraszony lewacką logiką to widzę jego nick. Stawiam 5 złotych uncji, że to on
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-09, 10:57 1
Zachowam się honorowo z naszym kolegą.. eh przynajmniej ja, palić meczety.
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-09, 11:09
Przez internet nic nie mogą tobie udowodnić. Wystarczyło powiedzieć, że ktoś włamał się tobie na konto i to nie ty napisałeś.
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-09, 11:15 1
Własnie dostałem wezwanie na komendę w sprawie zamieszczania postów w internecie - zaczęły sie zastraszania !!
Zgłoś
Given 2015-07-09, 11:30 3
chemio napisał/a:

Przez internet nic nie mogą tobie udowodnić. Wystarczyło powiedzieć, że ktoś włamał się tobie na konto i to nie ty napisałeś.

Żebyś się nie zdziwił, że dostawca Twojego internetu na polecenie policji poda, kto korzystał z danego adresu ip w danym dniu i o danej godzinie

DonSalieri napisał/a:

Własnie dostałem wezwanie na komendę w sprawie zamieszczania postów w internecie - zaczęły sie zastraszania !!

Można prosić o więcej szczegółów?
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-09, 11:41 1
Do wszystkich, którzy mają ból dupska o to, że biednego sadolka czeka proces:

Zrozumcie wreszcie, że wolność słowa nie polega na tym, że możecie wrzeszczeć, co Wam tylko do głowy wpadnie.

Wolność słowa macie po to, żeby wyrażać swoje zdanie w kulturalny sposób. Jeżeli obrażacie publicznie w wypowiedziach kogokolwiek, podpiszcie się jeszcze swoim imieniem i nazwiskiem. Przecież nie boicie się swojego zdania, prawda?

Czego się spodziewacie po tym, że publicznie jesteście za wyrządzeniem komuś krzywdy? Czego Wasze umysły nie przewidują, kiedy wyzywacie osoby publiczne, rządzące krajem?

Mówicie, że ISIS ścina głowy a tutaj nie można komukolwiek nawtykać, bo prokuratura? Takie prawo. Może i śmieszne, może i niezgodne z Waszym poglądem, ale prawo. Nie podoba się? Nie widzę najmniejszego problemu. Wyjedź z kraju, postaraj się o inne obywatelstwo.

Skrajne środki, ale przecież to jest dla Ciebie.

Bardzo dobrze, że sadole rzucający mięsem idą pod wymiar sprawiedliwości. Prawo może i głupie, ale prawo.
Zgłoś
Given 2015-07-09, 11:51 5
Zgłoś
.3lite 2015-07-09, 12:02 2
Poprzedni:
Cytat:

Niepracujący mieszkaniec Torunia, który skończył szkołę średnią i żyje na garnuszku rodziców

Ten z tego tematu:
Cytat:

W trakcie śledztwa prokuratorzy ustalili, że Ziaba jest uczniem zespołu szkół w województwie świętokrzyskim.

Zapewne jeszcze kilku innych będzie "przez przypadek" bezrobotnych, którzy żyją na garnuszku rodziców. Generalnie mamy tylko osoby, które nic nie wnoszą do społeczeństwa, ale bardzo lubią się pośmiać i kpić z innych na forach internetowych gdzie w teorii czują się bezkarnie. Nie, nie mam z tym problemów, ale w sumie śmieszy mnie pewna korelacja między ludźmi, którzy zostali o to oskarżeni

Zresztą, widzę, że nikt jeszcze nie wspomniał o dosyć ważnej rzeczy, a mianowicie czy myślicie, że jakiś ośrodek chroniący przed rasizmem w internecie sprzedaje was prokuraturze? Nie panowie i panie, to sadistic.pl sprzedaje was i wasze dane bez żadnych skrupułów. Gdyby zależało im na użytkownikach, to serwis nie zapisywałby ważnych informacji, które jasno was identyfikują jako teoretycznie anonimowych w internecie. Następnym razem polecam trasowanie cebulowe (min. Tor) z nowo założonym kontem, ponieważ jak już zalogowaliście się na stare ze swojego adresu IP to żaden Tor nie pomoże.
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-09, 12:03 8
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem