Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 41 minut temu
konto usunięte 2010-10-01, 13:13 2
szkoda, że w technikum też sie "bawimy" na CNC...
Zgłoś
MortiCRX 2010-10-01, 15:27 1
Ech może to i problem że ci bardziej wykształceni nie pilnują tych co te drogi "lepią", może jeździlibyśmy po czymś lepszym niż te namiastki dróg położone łopatą przez nieuków...
Zgłoś
korzonek 2010-10-01, 16:22 1
@exec86 - bardzo cię przepraszam o światły.. widać kto tu posiada szeroką wiedzę. Możesz nie wierzyć, ale ludzie w technikach też mają takie zajęcia. Przynajmniej my będziemy umieć zrobić manualnie coś więcej poza waleniem konia w kiblu jak ty
Zgłoś
exec86 2010-10-01, 16:26 2
@xtl - czuły punkt?
@Goregoregore - przykro mi - ludzie z wyższym wykształceniem poradzą sobie bez roboli, odwrotnie niestety już nie.
@korzonek - gratuluję, skończyłeś technikum. Będziesz całe życie pracował na tokarce, bardzo ambitnie. Ale masz rację. Można skończyć technikum albo walić konia. Nie ma innych możliwości!
Zgłoś
konto usunięte 2010-10-01, 16:28 6
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
korzonek 2010-10-01, 16:29 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
tranzystor 2010-10-01, 16:36 2
exec86 napisał/a:

widze na sadisticu sami ludzie po zawodowce siedza - a ja sie zastanawialem skad tutaj tak niski poziom...

Kiedyś w zawodówce był poziom wyższy niż teraz w technikum. Sporo byś się od tych ludzi nauczył - mieli bynajmniej fach w ręku, kmiocie.

[ Komentarz dodany przez: Linekk: 2010-10-01, 16:39 ]
Ach, zapomniałem dodać abyście już przestali to bezsensowne beblanie, nie przekona jeden drugiego a innym się czytać tego zapewne nawet nie chce.
Zgłoś
exec86 2010-10-01, 16:57 1
Oh, czuję się kompletnie poniżony! Wygraliście! Macie rację! W dupie z wykształceniem! Przecież każdy wie, że człowiek po zawodówce czy technikum jest o wiele mądrzejszy, oczytany i kulturalniejszy niż człowiek po studiach! A ja żyłem całe życie w błędzie! Dzięki Wam, Sadolom dopiero teraz widzę w jak wielkim błędzie byłem! DZIĘKUJĘ!;*

( Tylko czemu to ludzie po studiach dyrygują tymi prostakami a nie odwrotnie? )
Zgłoś
Tetragamatron 2010-10-01, 17:52 1
Zgłoś
Grzesiek85 2010-10-01, 17:54 3
Zgłoś
think666 2010-10-01, 20:00 1
No już bez przesady... znam ludzi, którzy są po zawodówkach, a teraz siedzą na kierowniczych stołkach.
Zgłoś
Pan_Dawid 2010-10-02, 0:03 4
Zgłoś
Prometheus_Coprophagus 2010-10-02, 0:45 2
exec86 napisał/a:

@Goregoregore - przykro mi - ludzie z wyższym wykształceniem poradzą sobie bez roboli, odwrotnie niestety już nie.

Uwierz, wiele dziedzin ludzkiego życia wiąże się z wykonywaniem zawodów, z którymi większość osób z wyższym wykształceniem nie ma ni nie chciałoby mieć zbyt wiele wspólnego. Ot, chociażby wywóz nieczystości. Albo infrastruktura drogowa - projekt autostrady (autorstwa wykształconego inżyniera) sam w sobie nic nie jest wart, dopóki niewykształcona kadra robotnicza nie weźmie się za jego wykonanie.
Dziękuję za uwagę.
Zgłoś
konto usunięte 2010-10-02, 13:46 1
Tetragamatron napisał/a:

Co to tokarzy , jestem tokarzem z zawodu ,i nie widzę kolesia po studiach przy tokarce... urwało by mu łapy

No i co z tego? Jakbyś Ty się wziął za robotę, którą robi ten koleś to - w przenośni - łapy urywałoby innym.

Tetragamatron napisał/a:

a by was zmotywować to za zawodówce zarabiam średnio 22 tyś koron norweskich (obecny kurs na złotówki 11tyś złoty )
Pokażcie mi studenta który po zmarnowanym życiu na studiach tyle zarobi ??

Pięknie, ale są dwie kwestie o których zapominasz:
1) nie każdemu się dobrze żyje z etykietką "polaczek"
2) oczywiste jest, że swoje zarobki powinieneś porównywać do absolwentów pracujących w zawodzie i również zarabiających w koronach norweskich... oj, i już nam mina zrzedła, co?
Zgłoś
konto usunięte 2010-10-02, 19:20
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem