Ostatnio popularne się zrobiły wszelakie zdjęcia z bunkrów, schronów czy miejsc opuszczonych przez człowieka. Dorzucę więc własny materiał

Zdjęcia zrobione 4-5 lat temu na Mazurach, pierwsza część przedstawia jeden ze schronów Hitlera, znajdujący się w tym samym kompleksie co np. Wilczy Szaniec, natomiast druga część przedstawia opuszczoną śluzę, budowaną przez Niemców, a po wojnie porzuconą w okolicach Gołdapi.
Z góry przepraszam też za nieciekawe kadry zdjęć, ale nie były one robione pod kątem dokumentacji lecz w celach pamiątkowych

. Jednak mam nadzieję, że się spodobają.
Zdjęcie schronu
Zdjęcie śluzy z daleka
Reszta w komentarzach.
podpis użytkownika
I zawsze jakiś głupi c🤬j musi pomazać sprayem każdy możliwy zabytek w swojej okolicy
nastepnym razem jak tam bedziesz to łaż po krzakach dookola! tam sa przejscia czy c🤬j wie co, małe ciasne, ale krótkie i mozna przejsc na teren zwiedzania bez placenia w kasie

bylem tam jak mialem 17 lat i przyżydziłem mojej kaski na jakies bilety ;]
podpis użytkownika
..a ja mam na myśli ze ci zaraz zajebie.?!..
x................s
2012-08-05, 12:28
devian napisał/a:
To może i ja dorzucę coś od siebie niekoniecznie mogą to być akurat zdjęcia schronu wujka Adolfa
ale bynajmniej jakichś schronów z tego kompleksu... Zdjęć śluzy niestety nie mam.
Wilczy Szaniec - główna kwatera hitlerka w PL.
Zdjęcie schronu gen. Popławskiego z Gozdowic gdzie w kwietniu 1945 roku 1 Armia WP wraz z 61 Armią Radziecką forsowały odrę oraz widok z tego schronu na miejsce przeprawy.
myślałem że o śluz Hitlera tu chodzi
podpis użytkownika
plotę bzdury
*sypki drift po blacie*
Jak można być takim debilem i bazgrać po takich pięknych miejscach!?
Byłem w Leśniewie dosłownie tydzień temu, gdybym wiedział ze kogos to zainteresuje zrobiłbym więcej zdjeć, te mozna bez problemu znaleźć w internecie..
Ponadto polecam odwiedzenie bardzo dobrze zachowanej kwatery głównej niemieckich wojsk lądowych w Mamerkach. 30 bunkrów na rozległym terenie.
Też tam byłem i również sądzę, że miejsca są godne uwagi.
Zaznaczę tylko, że dla niewtajemniczonych samo zwiedzanie starych betonowych ruin może okazać się po prostu nudne, także proponowałbym w takim przypadku wynajęcie przewodnika ;]
Tak mi sie skojarzyło
heh nawet sobie nie wyobrazacie jak ja mam dosc tych bunkrow, mieszkam w ich okolicy, wilczy szaniec 25km odemnie, te sluzy z jeziora Rydzowka co jest na drugim zdj to lazilem tam w srodku(mieszkaja tam znajomi i maja do tego klucze, rybki tez nie raz sie tam lapalo, chyba za dwa dni sie z bratem wybieram na noc na rybki;]) pozatym lesniewo, ok 10km odemnie, itp itd, jak cos piszcie na gg 616880, jak cos sprobuje pomoc w dojazdach itp ;]
L................r
2012-08-06, 0:19
Nie zaczyna się wypowiedzi od "no więc".
Kocham Mazuury ! Moje okolice super ! piwo stary.
Byłem tam kilkakrotnie. Ostatnim razem musiałem płacić (nie wiem z jakiej racji)