📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:54

Piwko, zaskoczył mnie z tymi lotniskowcami. Nadal uważam że potrzebna mu jakaś hostessa do tego programu i niech będzie mniej sarkastyczny, bo słuchając go czuję się jakby miał słuchacza za debila, no ale programik robi fajny.

cała mechanika kwantowa jest zajebista
to wszystko wyłącznie teorie na których poparcie ludzie wymyślili eksperymenty i słooono za nie płacą, ale wszystko zaczyna sie trzymać ale hipotezy
to wszystko wyłącznie teorie na których poparcie ludzie wymyślili eksperymenty i słooono za nie płacą, ale wszystko zaczyna sie trzymać ale hipotezy

Pewnie ma przeciętnego słuchacza za debila. I co mu się dziwić?

Niech on się jebnie w swój globus, bo pojęcia o astronomii nie ma
Mi tylko nieco szkoda że SciFunowi nie nabijamy liczników nie oglądając jego roboty na Youtube, z którego pochodzi ów materiał. Gość robi to dobrze i należy mu się jego strawa za to, tak myślę.
straatveger napisał/a:
Niech on się jebnie w swój globus, bo pojęcia o astronomii nie ma
Astronomii

Mnie zastanawia inna rzecz, tam panują zupełnie inne prawa i z tego co pamiętam atom składa się z ponad 64 cząsteczek, między innymi gluonów które odpowiadają za wiązania między jądrem a elektronami, nie działa tam siła przyciągania przez masę czy gęstość, proszę mnie poprawić i nie obrażać jeśli się mylę. (tak poza tym chyba Einstein mówił o pojęciu Grawitacji jako zakrzywianiu czasoprzestrzeni przez obiekty o ogromnej masie lub gęstości, taka np Czarna dziura która skupia ogromną masę w małej objętości zakrzywia przestrzeń w taki sposób, że nie istnieje w niej czas (w niej albo już za horyzontem zdarzeń))

No i przez porównanie atomu do kosmosu dzisiaj nie śpię... dam rade to ogarnąć ;3

Aż mnie zainspirowało żeby więcej o tym poczytać
To jest chyba lepsze od relatywistycznej

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie