Jakiś czas temu w owym temacie:
sadol.pl/odpalanie-rakiet-vt190087,15.htm2031852 napisałem, że umieszczę strzelania z Langust z jednego z poligonów.
Na pierwszym filmiku strzelanie z BM-21, które miały stanowiska ogniowe obok naszych, na reszcie filmików już nak🤬ianie z Langust.
Miłego oglądania
P.S. Materiał własny. Jest to kilka filmików, które dla wygody oglądania scaliłem z sobą.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
msbk
2013-04-14, 0:15
ile kosztuje jeden pocisk?
Fakt sprzęt jest z lat 70. Ale...
Był wielokrotnie modernizowany, zarówno jako środek bojowy ale również pod kątem naprowadzania ognia i łączności. To znacznie zwiększa jego wartość bojową w stosunku do tego jaką miał 30 lat temu.
Co najważniejsze ciągle zmienia się amunicja, i to ona daje największe możliwości.
Co oczywiście nie oznacza, że Grad nie odstaje od nowoczesnych mobilnych wyrzutni.
Dopek, fajnie, że są na Sadolu tacy ludzie jak ty, którzy sie an czymś ciekawym znają i z którymi można pogadać
I pytanko odemnie, gdzie znajduje sie ten poligon?
Ludzie... Czytajcie opis

BM-21 Grad jest tylko na początku filmiku, później juź są WR-40 Langusta.
@gajowy9909
Poligon Drawski, jeden z największych poligonów w Polsce.
pl.wikipedia.org/wiki/Poligon_Drawski
Cyt Wiki: "Ma powierzchnię 36 111 ha" O.o
I czy mi się wydaje, czy ten poligon znajduje się w zachodniopomorskim, bo coś mi świta
Haha za 45 sekundę piwo
Zajebiste! Krata browarów!
konto usunięte
2013-04-14, 0:40
to takie nowoczesne Katiusze ?
Nie sądziłem, że wśród userów sadola jest taka mała wiedza na temat wojskowości, i nawet poligon drawski nie jest znany.
Dobrze, że powstał ten temat.
Ale żeś mi bębenki w uszach popieścił. Musiałem srogo wyciszyć... Jednak poza dźwiękiem to dla oczu poezja
konto usunięte
2013-04-14, 1:48
Dla kolegi żołnierza, zawsze zimne piwo
konto usunięte
2013-04-14, 2:43
Chyba pierwszy raz mi się zdarzyło zobaczyć taką kulturke wśród użytkowników sadola, bez żadnych spin, najeżdżania na autora, tuska itp, a za to ciekawe pytania, oraz zabawne żarty z c🤬tych
No to WP już wykorzystało swój roczny budżet.
konto usunięte
2013-04-14, 4:19
"kurrrwa, szybszy jestem jak pocisk"