Były już filmiki z wyścigów na tejże wyspie. Tu kolejny z nieco zmodyfikowanymi motocyklami, które posiadają kosz boczny. Panowie siedzący w tych koszach muszą mieć jajca ze stali. Zresztą jak każdy szaleniec tam się ścigający.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:14
Taki zajebisty filmik i taka chu*owa muzyka... jakie to ostatnio powszechne...
Miałem nadzieje pojechać w tym roku na TT, ale nie ma szans na urlop i ch*jnia ogólnie, a szkoda. A tak z innej beczki to podkład lipny z deka. Autor mógł dać coś rockowego, typu Lacuna Coil - Closer, albo Within Temptation - Faster.
Ktoś wie może jakie maszyny osiągają tutaj lepsze czasy czy prędkości maksymalne? Chodzi mi o porównanie tego co widać na filmie z tradycyjnymi motocyklami.
Wydaje mi się, że te z wózkami (koszami?) powinny być nieco szybsze a na pewno mieć lepsze przyspieszenie ale może się wypowie jakiś ekspert?
(Tak wiem, mógłbym sobie wyszukać to w google ale mi się nie chce...)
Wydaje mi się, że te z wózkami (koszami?) powinny być nieco szybsze a na pewno mieć lepsze przyspieszenie ale może się wypowie jakiś ekspert?
(Tak wiem, mógłbym sobie wyszukać to w google ale mi się nie chce...)
@kevq
z bocznymi są wolniejsze, bo mają mimo wszystko większe opory powietrza i są cięższe. A czy lepiej wchodzą w zakręty to Ci nie powiem, z jednej strony jest "stabilniejsze" ale dochodzi kwestia współpracy, zawodnicy musza być naprawdę zgrani. A i nie położysz się tak jak na zwykłym moto.
Dane z wiki:
rekordowa średnia prędkość okrążenia z wózkiem bocznym: 116 mph
bez: 131 mph
z bocznymi są wolniejsze, bo mają mimo wszystko większe opory powietrza i są cięższe. A czy lepiej wchodzą w zakręty to Ci nie powiem, z jednej strony jest "stabilniejsze" ale dochodzi kwestia współpracy, zawodnicy musza być naprawdę zgrani. A i nie położysz się tak jak na zwykłym moto.
Dane z wiki:
rekordowa średnia prędkość okrążenia z wózkiem bocznym: 116 mph
bez: 131 mph
to mi się dużo bardziej podoba niż na ścigach
super akcja
Nie ma ktoś więcej tego
??
Nie ma ktoś więcej tego
uffff po mnie tu co najwyżej brązowy szlak by został gdybym miał na tej doczepce siedziec :O
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie