Główna Poczekalnia (2) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 33 minuty temu
🔥 Sosnowiec,31.07.2025 - teraz popularne
Sielanka
Azazel • 2010-07-29, 2:03
Wyobraź sobie miasto: nie ma korupcji, nie ma podatków, chuligani nie rządzą na ulicach, można spacerować spokojnie i w dzień, i w nocy, wszędzie zieleń, cisza, spokój....

Jest takie miasto.
Czernobyl.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2010-07-30, 20:41 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
razor7 2010-07-30, 20:41 2
Scarlet napisał/a:

jak już, to Czarnobyl.

Dla gwoli ścisłości. Chernobyl z angielskiego, Czarnobyl z polskiego Cziernobyl z rosyjskiego, bądź Czornobil z ukraińskiego, ale Czernobyl też jest spotykany często w necie.

I dla ignorantów: eioba.pl/a104871/czarnobyl_2009_relacja_z_podrozy

I bonus: sdmobile.livejournal.com/19843.html
Zgłoś
owek 2010-07-30, 21:06
Chlopaki z 2linku sie za duzo nagrali w stalkera
Zgłoś
ŁYSY 2010-07-30, 23:03 1
będe tam w pod koniec wrzesnia to wam opowiem jak było
Zgłoś
konto usunięte 2010-07-30, 23:12 1
ŁYSY napisał/a:

będe tam w pod koniec wrzesnia to wam opowiem jak było

Z fociszami koniecznie. :]
Zgłoś
konto usunięte 2010-07-31, 7:38 2
razor7 napisał/a:

Dla gwoli ścisłości. Chernobyl z angielskiego, Czarnobyl z polskiego Cziernobyl z rosyjskiego, bądź Czornobil z ukraińskiego, ale Czernobyl też jest spotykany często w necie.

I dla ignorantów: eioba.pl/a104871/czarnobyl_2009_relacja_z_podrozy

I bonus: sdmobile.livejournal.com/19843.html

A zes mu pojechal...az mi sie kafelki w kiblu poluzowaly.
Ale tak na powaznie,wszyscy sie bardzi ciesza ze potrafisz korzystac z google.pozdrawiam.
Zgłoś
robex9 2010-07-31, 10:00
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2010-07-31, 19:30
Robex gdybym mial polskie litery to bym ich uzywal.Nie kazdy mieszka w naszym pieknym kraju.wyjasniam - nie mam polskiego systemu a nie uzywam wlasnego komputera)
A to ze "po kropce" itd to sie nie czepiaj,mam za daleko do shifta.
I prosze,nie porownywuj mnie do cordoby,bo jak mnie widza na forum to nie chca ukamienowac.
i nie czepiam sie ze ktostam cos wstawil,tylko ze to ma byc dla smiechu,a nie na wypracowanie wiec mi tu wikipedia niepotrzebna.
Zgłoś
konto usunięte 2010-08-01, 1:54 1
Zgłoś
konto usunięte 2010-08-01, 11:51 1
camonoka napisał/a:

Zazdrość, bo nie potrafi się samemu nic ciekawego znaleźć nawet na wikipedii.

Jeez, wiki to nie jedyne źródło wiedzy w tych czasach. Przynajmniej dla niektórych :]
Zgłoś
yarzapp 2010-08-01, 14:27 2
Scarlet napisał/a:

nie zapominaj o krowach z sześcioma głowami

Ten temat przypomniał mi Fallouta, tam były braminy - krowy z dwoma głowami, aż wrzucę intro do Fallouta 2 z niezapomnianym "A Kiss to Build a Dream On" Armstronga.
Zgłoś
d0ll4r 2010-08-02, 9:10
@Shadow okreslenie "Czerwony Las" jak najbardziej pasuje do tego miejsca. Nawet kolor sie zgadza, a raczej zgadzal. Po wybuchu reaktora znaczna czesc opadu radioaktywnego spadla wlasnie na tamte tereny i drzewa w tamtym rejonie, hmmm.... "uschly" i zrudowacialy. Potem je scieto i zakopano 1m lub 2m pod ziemia, zalezy od zrodla :]
Zgłoś
Hrabia Drapula 2010-08-11, 0:49 1
Ja się pochwale byłem tam miesiąc temu,są firmy które organizują wycieki i było normalnie miejsce jakich wiele,gorsze nawet w Polsce, miałem licznik gaigera millera i nic nadzwyczajnego nie pokazał
rząd chce zasiedlić to miejsce i daje bardzo duże ulgi i dotacje jeśli ktoś tam zamieszka
widziałem tam normalne pola z normalną np.marchewką a nie jak lufa od czołgu
dużo by pisać polecam pojechać i zobaczyć samemu nie jest drogo
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem