Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 8:43
Siewierz S1 - niespodzianka we mgle
konto usunięte • 2014-02-25, 20:15
Sytuacja miała miejsce na drodze krajowej S1 w Siewierzu.
Jadąc porankiem, na czerwonym swietle ustawiłem się na lewym pasie (już wiem że to był błąd), widząc w lusterku ładnie zapi***alające audi odruchowo gaz i na prawo - zsynchronizowalismy się ładnie - czasu na reakcję mniej niż sekunda. Audi po odbiciu od krawęznika wpadło na prawy pas.
Wiadomo jak w takiej sytuacji, nerwy niesamowite - przecież zapierdzielał troche za szybko - jednak po chwili chyba byłem zadowolony, że kierowca opanował sytuacjię.

Zgłoś
Avalanger 2014-02-27, 1:33 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
gelynder1 2014-02-27, 2:35
3 najgorsze rzeczy ,,,,, chleb z giganta, baba z cidrów i koń z siewierza
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-27, 6:44
Wiesior to weź się zdecyduj kogo ty nie lubisz - passatów w 1.9 TDI czy ludzi którzy te auta chwalą.

I jeszcze jedno - od 10 lat czyli od 18 roku życia pracuję i jestem niezależny finansowo, od niedawna mieszkam na swoim. Tak dla ścisłości. Aha, za pół godziny wsiadam w mojego turboklekota 1.9 i jadę do pracy, co będzie mnie kosztowało jakieś 4 zł, a przy okazji może objadę jakiegoś wieśka w łomedze 2,5 fałsześć
I odjeb się od mojej rodziny, wiejski ciulu.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-27, 8:39
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
takija 2014-02-27, 10:24
Zgłoś
ChybaTy1 2014-02-27, 11:27
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-27, 14:20 1
Łooo umiesz pisać a myślałem, że umiesz tworzyć tylko głupie obrazki z podpisami. Mówiłem, że odwrócisz kota ogonem, że dyskusja ze mną nie ma sensu, bo tak naprawdę nie masz argumentów. Przykre. Mogę poprzeć przykładami, statystykami, danymi, namacalnymi dowodami że:
- 1.9 tdi nie jest ani najtrwalszym ani najoszczędniejszym silnikiem na świecie, a jego kultura pracy oraz osiągi pozostawiają wiele do życzenia
- passat B5 nie jest najmniej awaryjnym samochodem
- passaty mają najgorszy współczynnik cena/jakość na rynku
- tak na oko to 95% passatów sprowadzonych zza granicy ma przebiegi większe, niż deklarują to cyferki na cyferblacie
- nie jest najlepiej wykonanym autem
- w cenie passata kupimy lepiej wyposażone, bardziej zadbane i WYGODNIEJSZE,
bardziej komfortowe innych marek
- b5 ma prowadzenie i właściwości jezdne taczki
- VW i Audi to oklepane auta, których pełno na drogach

W kwestii wyglądu i tego, że jest to najnudniejsze auto świata nie będziemy się spierać, bo każdy ma swój gust co do tego. Jeśli już miałbym kupić B5, to miałby napęd W8 i byłby jak najlepiej wyposażony.

Zabawny fakt: B5 z 1.9 tdi są droższe niż swoi rówieśnicy z V6 i W8 pod machą.

Potrafisz podważyć jakiekolwiek słowo, które napisałem tu o najleprzym ałcie śfiata?
Zgłoś
Avalanger 2014-02-27, 15:15 2
Zgłoś
takija 2014-02-27, 15:33
Avalanger,

Zdradź co to za auto z tym 1.4 bo ciekaw jestem Diesle bez turbin...pewnie były, ale czy to jechało? Śmiem wątpić

Realia realiami a wyjątki potwierdzają regułę Znam kilku kierowców VW i nie mogę powtórzyc tego co Ty co oczywiście nie wyklucza że nie muszą jedyny normalnymi. Jeśli chodzi o audi, kierowcy jak każdy inni. Z tym że audi na drogach sporo, VW jeszcze więcej to i częściej sie słyszy o wypadkach...taka moja teoria.
A6 to chyba już generacje jakieś tam C, nie znam się. Ja planuje jako następne kupić B7 z pierwszego wypustu z motorem 1.9tdi lub 2.7tdi. Znam te auta, silniki i jestem do nich przekonany. Oczywiście nie zamykam się na inne marki bo to byłoby glupie. Jednak dla mnie audi ma sobie to coś

Swego czasu jeździłem japończykiem z 1.3 na pokładzie i objeżdżałem nim paski 1.9tdi Zrobiłem nim dobre 70 tyś do czasu az strzelił pasek rozrządu, pewnie z mojej winy. Silnik na szczęście bez kolizyjny, ale auto poszło na sprzedaż .
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-27, 20:48 1
Zgłoś
Avalanger 2014-02-28, 2:30
Zgłoś
takija 2014-02-28, 9:34
Avalanger, łeee tam to masz jakieś 41KM mniej niż ja w moim 1.9 tdi Ale auto fajne, jeździłem, nie zniechęciło.
Zgłoś
Avalanger 2014-02-28, 12:28 1
takija napisał/a:

Avalanger, łeee tam to masz jakieś 41KM mniej niż ja w moim 1.9 tdi Ale auto fajne, jeździłem, nie zniechęciło.

Fajnie że jeździłeś Przecie pisałem na początku : 90KM
Tylko - ahaha, tu Cię mam :

Cytat:

Passat B5 96-2000 masa własna : 1343 - 1500 kg (przeważnie coś pod 1,4-1,5t)

Audi A4 B6 2000-2006 masa własna : 1295 - 1590 kg (czyli jeszcze więcej)

Opel Tigra I 94-2000 masa własna : 980-1020 kg

I już wiesz, na co idzie te 40kucy więcej? Toć to pół tony więcej do udźwignięcia
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-28, 16:57
Tigrą jeździsz powiadasz... męskich nie było?
Zgłoś
takija 2014-02-28, 19:24
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem