
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:33

na wolności taki bydlak może mieć 20-50lat więc raczej bym go nie zjadł (nie był by pewnie najsmaczniejszy) no i oczywiście szkoda takiego bydlaka zabijać
Złowiony, zmierzony, zdjęcie zrobione - z powrotem do wody, to sie chwali. piwo leci



wini30 napisał/a:
na wolności taki bydlak może mieć 20-50lat więc raczej bym go nie zjadł (nie był by pewnie najsmaczniejszy) no i oczywiście szkoda takiego bydlaka zabijać
Złowiony, zmierzony, zdjęcie zrobione - z powrotem do wody, to sie chwali. piwo leci
Taki sum jest starszy niż większość sadoli.... przy tej wielkości w Polsce to minimum 50 lat. Czym cieplejszy klimat tym sumy rosną szybciej, u nas żerują (mają przyrosty masy) w zasadzie od kwietnia do listopada a w takiej np ciepłej Hiszpanii rosną przez cały rok.
A zjeść można tylko po co? Mięso bardzo stare, niedobre i pełne metali ciężkich, sum jako drapieżnik akumuluje w swoich tkankach metale ciężkie.
Szacun za wypuszczenie takiego potwora! Oby przeżył (raczej tak, sumy sa wyjątkowo wytrzymałe) i się jeszcze rozmnażał, bo jak widać swietne geny ma.
ps. Mój rekord suma to na razie tylko 130 cm



Zajebiście wielka ryba. Nie sądziłem, że wyłowienie takiego giganta jest możliwe.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie