📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:17

Jego dziewczyna jak oglądała filmik to powiedziała, że w końcu zaiskrzyło mu z fujary
tars napisał/a:
Udowodnij to i nasikaj na transformator
Spoko, za 10 kafli możemy zrobić taką próbę

Właśnie przy śmiertelnym porażeniu prądem staje jak nigdy wcześniej w życiu!😁
Apages napisał/a:
Właśnie przy śmiertelnym porażeniu prądem staje jak nigdy wcześniej w życiu!😁
Nie zapytam skąd wiesz
Szary_Jeleń napisał/a:
Oczywiste, że fake, a przynajmniej dla każdego znającego chociaż podstawy elektroniki/elektryki.
Niekoniecznie. Pogromcy mitów udowodnili, że nie zostaniesz porażony sikając "na prąd" w normalnych okolicznościach bo, jak już ktoś wspomniał, mocz podczas sikania "rozwarstwia się" i rozdziela na kropelki
Jednak w wypadku ciągłego strumienia z bliskiej odległości może dojść do przeskoku "iskry", która w wypadku dużych transformatorów może mieć kilka tysięcy volt...
Dudasz666 napisał/a:
Niekoniecznie. Pogromcy mitów udowodnili, że nie zostaniesz porażony sikając "na prąd" w normalnych okolicznościach bo, jak już ktoś wspomniał, mocz podczas sikania "rozwarstwia się" i rozdziela na kropelki
Jednak w wypadku ciągłego strumienia z bliskiej odległości może dojść do przeskoku "iskry", która w wypadku dużych transformatorów może mieć kilka tysięcy volt...
Widziałem ten odcinek dawno temu, tylko różnica jest taka, że te transformatory są zamknięte w dużych, uziemionych obudowach z metalu.
Szary_Jeleń napisał/a:
Widziałem ten odcinek dawno temu, tylko różnica jest taka, że te transformatory są zamknięte w dużych, uziemionych obudowach z metalu.
no nie wiem. Tu wygląda jakby te transformatory stały po prostu w "klatce dla psa". Chyba, że mówisz o samej obudowie transformatora. Ale to już trzeba by się przyjrzeć, czy mają obudowę. xD
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie