Matilon napisał/a:
Wiedźminek to według mnie podstawa dla każdego polskiego gracza, nawet jeśli ktoś nie lubi gatunku to powinien włączyć by zobaczyć jakie zajebistości są w stanie tworzyć Polacy (gdy tylko nie piją, khe khe) albo dla świetnych dialogów
http://https://www.youtube.com/watch?v=uzSmGtxEw_s
Nie misiu pysiu. Podstawą jest księga i mistrz gry. Karty i kostki. Tak to się robiło jak cię jeszcze nie było na świecie.
@up Fakt w Dark Souls jak nie nauczysz się walczyć to super miecz nic ci nie da, a najlepsza zbroja i duży lvl przedłużą co najwyżej czas do śmierci. Ostatniego bossa można pokonać nawet gołymi rękoma, ale to już wyższa szkoła jazdy.
Co do fabuły Dark Souls - na początku wydaje się, że jej na dobrą sprawę nie ma, ale jak się uważa przy dialogach, czyta opisy przedmiotów (jest to naprawdę duże źródło informacji o świecie) to można poznać naprawdę ciekawą historię (w mojej opinii ciekawszą niż w takim Skyrimie).
Co do podpadania innym to można sobie naprawdę życie utrudnić, jest niby rozgrzeszenie (ale nie na wszystko działa) lub można jak ja przez przypadek zabić gościa myśląc, że to przeciwnik ^^
Co do DS2 to wg mnie ma mniej ciekawą, ale nie nudną historię, a niektórych NPC można "wskrzesić" za dusze, ale wiele się nie zmieniło od 1 i dobrze.
konto usunięte
2014-12-26, 3:29
Gothic, wiesiek, TES to świetne gry, w DS nie grałem ale mam zamiar, tylko jest cholernie drogie :O
Pamiętam akcję z Gothica III (surowa wersja, bez modów), wchodzimy sobie w zbroi buntownika do miasta a ork szaman "nie widziałeś tutaj może jakiegoś buntownika?" i odpowiedź bezimiennego "nie, nie widziałem". Po modach usprawnili już to i wchodząc do miasta orków było trzeba zdjąć zbroję magów i buntowników
konto usunięte
2014-12-26, 11:14
@up
zagraj w wiedźmina 2, tam rozgrywka i system walki (wogóle cała historia) to zupełnie co innego niż W1. Tylko że cała gra oparta jest w o wiele większym stopniu na książce, niż to było w wiedzminie 1
konto usunięte
2014-12-26, 14:56
Ja grałem w Gothica 3 ze wszystkimi patchami i dalej system walki jest gówniany jak gówno.
konto usunięte
2014-12-26, 15:20
gwindak napisał/a:
Cała seria The Elder Scrolls jest zajebista. Wg mnie jeden z najlepszych RPG ów jaki powstał. Oprócz tego Gothic do trójki i Dragon Age też wymiata.
Dragon age i skyrim to nie RPGi w porównaniu do Baldur's Gate 1,2 czy Fallouta 1,2 itp