Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 6:05
Śmierć wg. Tyriona Lannistera
konto usunięte • 2012-04-09, 17:48
Cytat z książki "Gra o Tron" Georga R.R. Martina:

Jak chciałbyś umrzeć, Tyrionie, synu Tywina?
- W wieku osiemdziesięciu lat, we własnym łóżku, z brzuchem pełnym wina i k🤬sem w ustach dz🤬ki.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-04-09, 23:55
@up Pytaj Tyriona może wkońcu się dowiedział.
Zgłoś
konto usunięte 2012-04-10, 0:38
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-04-10, 1:26
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-04-10, 1:35 5
Zgłoś
konto usunięte 2012-04-10, 10:58 1
Zgłoś
Psychiczny 2012-04-10, 13:23 3
Zgłoś
Yos_hi 2012-04-10, 15:26
Zgłoś
mereel 2012-04-10, 21:24
Zgłoś
yarzapp 2012-04-10, 22:52
Trzeba przyznać, że Tyrion jest zdecydowanie jedną z najbardziej barwnych postaci całej tej sagi. Szczególnie w drugiej części "Starcie Królów" zaczynał wyrastać na mojego faworyta. Kilka takich tekstów przysadził, że zacząłem chichrać się w autobusie tak, że się na mnie ludzie gapili jak na idiotę. Serialu nie oglądałem, ale ponoć jest niezły, myślę, że prędzej, czy później się zań zabiorę.
Zgłoś
BulaKSSG 2012-09-04, 23:45
tofur napisał/a:

no fajnie, fajnie... fantasy jest ogólnie zajebiste. Ale nie ma nic bardziej zajebistego niż "Władca pierścieni". seksu tam nie ma wcale, ale pod wzgledem złożoności i fabuły nie powstało od czasów Tolkiena nic bardziej zajebistego. Szkoda, że perfekcja jest wypierana obecnie przez motywy schlebiające prymitywnym gustom.

Uważasz, że seks to prymitywne gusta? Martin jest przez wielu określany jako współczesny Tolkien i da się zauważyć, że są pewne podobieństwa. Był jednak swego czasu wywiad z Martinem, którzy przyznał, że przecież hobbity też musiały się r🤬ać i rozmnażać, tylko za czasów Tolkiena publiczne mówienie o tym było tematem tabu. Dziś żyjemy w czasach, gdy seks luźno występuje w popkulturze i traktowany jest tak jak powinien - jako czynność, która towarzyszy zdecydowanej większość ludzi. Więc pisanie o tym nie spotka się dziś z krytyką.

Poza tym śmiem twierdzić, że jeśli chodzi o złożoność fabuły, to trylogia Tolkiena nie dorównuje sadze Martina. Ale to tylko moje prywatne odczucia po przeczytaniu obu tych serii.
Zgłoś
FrycuBOP 2012-09-05, 0:44
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem