Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 6:05
SOPA - Stop Online Piracy Act
konto usunięte • 2012-01-19, 1:27
No to cały sadistic musimy się ogarnąć i głosować przeciwko SOPA ! Tutaj filmik co i jak A poniżej filmu, link do głosowania przeciwko Stop Online Piracy Act.

PS. Film po angielsku, jak ktoś chce informacje po polsku to wygooglować i na wikipedie

ZAGŁOSUJ PRZECIWKO TUTAJ : avaaz.org/en/save_the_internet_signing_h/
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-01-20, 0:51
Cytat:

A co do stron hostowanych w USA, to nie wiem czy wiesz, ale anglojezyczna wersja ma o wiele bardziej rozbudowane artykuly na kazdy temat, wiec przywyklem do korzystania z niej, a tak sie sklada ze wiekszosc jest na serwerach w usa.

no i co w związku z tym? To że jakiś provider internetu (w USA) zablokuje jakaś stronę, nie oznacza że w Polsce też będzie zablokowana. SOPA ma za zadanie ocenzurować internet w USA. Tak samo, jak cenzura w chinach. Ja się z tego powodu będę tylko cieszył, że głupi amerykaniec nie będzie miał dostępu do informacji i będzie jeszcze głupszy.
Zgłoś
amplidude 2012-01-20, 1:45
Sratatata, właśnie jakiś "provider internetu" zablokował Megaupload, a szkoda.
Zgłoś
konto usunięte 2012-01-20, 9:55
1. No bo właściciele mieszkali w USA i podlegali amerykańskiemu prawu...
2. to co się stało z megaupload niema nic wspólnego z SOPA
3. SOPA H.R. 3261 and S. 968 would require ISPs to block access to foreign websites that infringe on copyrights.

flame się zaczyna. koniec z mojej strony
Zgłoś
Takeda 2012-01-20, 10:13 1
Zgłoś
dymion 2012-01-20, 23:36
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-01-21, 9:02
Zgłoś
konto usunięte 2012-01-24, 14:53
"SOPA Shelved"
Posted by Lomar on Mon, 2012-01-23 15:21

Summoners,

We have some momentous news to share with you!

You probably saw our message last week, taking a stand against SOPA and urging the League of Legends community to speak out. Well, Congress heard your message loud and clear. Today, it appears both SOPA and P🤬A have lost virtually all support in the House and Senate, and the chief sponsors of the bills have admitted defeat. You’ve helped score an incredible victory for freedom of expression on the Internet.

Preserving the openness of the Internet – and the innovation it fosters –should be seen as a huge victory for online gaming, and online communities everywhere.

We're again impressed with the community and how much this mattered to you. If similar legislation comes along, we'll again ask for your support.

P.S.
Riot był jedyną firmą zajmującą się grami, która wymieniana była na pierwszych stronach jako jeden z głównych działaczy* przeciwko SOPA w Ameryce. and here we go! dzięki pomocy licznego społeczeństwa League of Legends (czyli niby tych bezsilnych) i skoordynowaniu jakiegoś ruchu oporu przez producentów Riot (tu nazwijmy elitą bo w sprawach piractwa jako producenci gier mają więcej do powiedzenia) udało się problem cenzury odłożyć na bok.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem