Przez przypadek znalazłem w internecie filmik pokazujący szkolenie spetsnazu. Postanowiłem więc się nim podzielić z wami , drodzy sadole.
Ogląda się całkiem fajnie
1.Podkład Muzyczny może nie najlepszy , ale jest.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-10-13, 13:09
a podpalonymi deseczkami to po spodenkach walą, a nie po ciałku. Biedny, poparzyłby się przecież.
konto usunięte
2013-10-13, 13:11
konto usunięte
2013-10-13, 13:13
@up Ja doskonale o tym wiem (no , tak w 80%). Tylko po prostu łatwiej napisać raz specnaz niż rozpisywać się że Wozduszno-diesantnyje wojska itd. Może to nie jest prawdą , ale jak się nie czepiają to jest git
PS. A OMON się zalicza do specnazów ?
Jeśli te cyrki pokazują wszystko co potrafią, to są mniej warci bojowo niż murzyny z Mali co robią tratatata zamiast strzelać. Co to za żołnierz co potrafi tylko skakać, walczyć wręcz, skakać, rozwalać deski i skakać. Typowe ruskie gówno, pewnie broń widzą raz w roku a tak to skaczą i sprzątają kible własnymi szczoteczkami do zębów.
@up Żołnierz który nie potrafi dobrze skakać i walczyć wręcz to nie żołnierz
A co do broni to ci akurat pewnie z nią śpią.
konto usunięte
2013-10-13, 13:38
@ up Raira
No widzisz oni po spodenkach walą, a na Ciebie walą i Ciebie walą
Chciałbym zobaczyć jak TY przyjmujesz takie ciosy palącą się deską na klatę lub plecki, bo to że w dupę potrafisz wiele wytrzymać to domena każdej kobietki jest
konto usunięte
2013-10-13, 13:39
3:26 - Szkolenie kanarów w Rosji
konto usunięte
2013-10-13, 13:48
OMON jak sama nazwa wskazuje to Otriad Mobilnyj Osobnogo Naznaczenia cyli jednosta zmotoryzowana osobnego przeznaczenia i podlega chyba pod rosyjski MSW. I jest to jednostka wczesniej milicyjna, a teraz policyjna.
konto usunięte
2013-10-13, 14:02
pokaz=propaganda
konto usunięte
2013-10-13, 15:11
Ale specnaz to nie nazwa jednostki, a ogólne określenie dla jednostek do działań nieregularnych państw byłego bloku wschodniego. Czyli nie tylko Rosja, ale także jej republiki czy niepodległe państwa. Są nawet oddziały nazywane potocznie specnazem w ramach FSB.
Co do filmiku to czego wy się spodziewacie? Moim zdaniem lepiej pokazywać ogółowi cyrkowe sztuczki niż prawdziwe elementy szkolenia - wróg korzysta z wszelkich materiałów pozwalających poznać taktykę działania przeciwnika i nawet, jeśli materiały dawane przez zachodnich specjalsów (w tym i polskich) są pocięte, nie pokazują prawdziwego obrazu szkolenia, to zawsze może się wkraść coś, co przeciwnikowi pomoże.
Prawda jest taka, że nie dorastają do pięt żadnym siłą specjalnym z zachodu.