Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 2:09
Ork.Fajny 2013-02-22, 11:41 1
torro, wybacz mi... Pomylił mi się Engels z Marksem. Choć i tak to za wiele nie zmienia bo obaj twórcami tego systemu zwanego marksizmem są.

A co do Biblii, to gratuluje że umiesz czytać, a szkoda że nie rozumiesz sensu Biblii.
Jeśli chodzi o zasady wiary w ST którymi należy się kierować to masz je zapisane tylko w Księdze Prawa Powtórzonego. Pozostałe teksty to zwykła lektura która żadnych zasad nie głosi.
A w Pwt masz tylko dwa miejsce w zabijaniu które podałeś. Pierwsze dotyczy tych paru ludów(Chetytów, Girgaszytów, Amorytów, Kananejczyków, Peryzzytów, Chiwwitów i Jebusytów), co dziś już aktualne nie jest w żaden sposób bo te ludy nie istnieją. A drugi cytat:
"Skoro ci je Pan, Bóg twój, odda w ręce - wszystkich mężczyzn wytniesz ostrzem miecza. Tylko kobiety, dzieci, trzody i wszystko, co jest w mieście, cały łup zabierzesz i będziesz korzystał z łupu twoich wrogów, których ci dał Pan, Bóg twój."
"w miastach należących do narodów, które ci daje Pan, twój Bóg, jako dziedzictwo, niczego nie zostawisz przy życiu."

W swojej obłudzie wyrwałeś z kontekstu. Bo dotyczy on "reguł" wojny jakimi mają się kierować Chrześcijanie/Ż__zi/może muzułmanie. Jahwe nigdzie nie charakteryzuje się pobłażliwością w Biblii więc chyba nikogo nie dziwi jak każe traktować wrogą stronę w trakcie wojny.

A co do NT to chyba nie muszę znowu mówić że w swojej obłudzie wyrwałeś jakiś fragment z kontekstu.
Zabicia kogoś Jezus nie potępia, bo nigdy nie potępił kary śmierci zawartej w ST, a "przeciwników moich" to chyba da się tylko traktować jako tych co nie wyznają zasad z ST/NT.
A tekst o poróżnieniu to nawet nie wiem po co dałeś.

A jakbyś nie czytał wyborczej i nie oglądał TVNu tylko cały "wykład" Brauna to byś wiedział że mówi tam o tym że marzy mu się powrót dobrej zasady że zdrada ojczyzny poprzez łamanie zasad które się poprzysięgło przestrzegać powinna być karana śmiercią. Nic o strzelaniu do dziennikarzy tak dla jaj, bo ich nie lubi, nie mówił...
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-22, 13:39 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Kupa_w_majtkach 2013-02-22, 16:03
Ork.Fajny,

Wygląda na to, że wygrałeś Gratuluję.
Zgłoś
Ork.Fajny 2013-02-22, 16:04 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-22, 21:09 1
Pinochet był cacy, bo mordował "tylko" komunistów...dobre, warto oprawić i powiesić w muzeum głupoty polskiej, jeśli takie kiedyś powstanie, choć pewnie nie, bo to by musiało być ogromne gmaszysko...A jakby postawić tam wszystkich prawicowych dupków na postumentach to dopiero byłby tłum...
Naprawdę chcesz porównać rewolucjonistę Engelsa, przywódcę Międzynarodówki, walczącej o prawa robotnicze, o sprawiedliwość i równość wszystkich ludzi, do mordercy, satrapy i złodzieja Pinocheta?
P.S.
Muszę chyba przeprosić betonową ścianę za porównanie. Nie zasłużyła sobie...
Zgłoś
Ork.Fajny 2013-02-22, 21:25
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-23, 17:48 1
Zgłoś
Ork.Fajny 2013-02-23, 20:28 1
Masz znikome pojęcie o tym kto chciał ekstradycji Pinocheta... To było ujadanie byłych komunistów dziś noszących nazwy socjaldemokratów, którym zachciało się wyrównać rachunki z nim.
Obywatele Chile byli i są przeciwko jakiemukolwiek oskarżaniu Pinocheta, bo jak mówiłem. To człowiek który złapał komunistów za mordę, skazał tych morderców na śmierć i dał obywatelom kraju ogromną wolność który zrobiła z Chile najbogatszy kraj Ameryki Południowej i kraj który można spokojnie porównywać z europejskimi krajami typu Niemcy, Francja, UK tyle że są lepsi bo wolnorynkowość u nich się tak nie zatarła i faktycznie się rozwijają a nie zadłużają.

Co do Engelsa to ty jesteś fałszującym ścierwem razem ze swoimi lewymi koleżkami. Engels użył oryginalnie słowa "Völkerabfälle" w miejscu gdzie twoje lewackie angielskie źródła wstawiły "fragments of peoples". A to słowo w języku niemieckim, czyli w tym w którym opublikowano ten artykuł, tamtego okresu dokładnie jest tłumaczone jako właśnie "racial trash". Z resztą do dziś Völker oznacza mniej-więcej ludzi a abfälle odpadki, nieczystości.... Więc nie wyskakuj mi z takimi oskarżeniami bo obrażasz sam siebie...
I nie wyrwałem ich z kontekstu bo oba te fragmenty są osobnymi akapitami więc stanowią jakoś sensowną całość.

Nie przeszkadza mi zabijanie komunistów i innych odłamów lewicowych np. nazistów i faszystów, oczywiście tych którzy tworzyli ten system bo ten system ma w sobie mordowanie ludzi bez powodu. Jest to dla mnie zwykła wykonanie kary śmierci na zwykłym mordercy.
Twoim problemem jest to że uważasz że nie można kogoś skazać za ideologię którą wyznaje nawet jeśli jego ideologia każe mu zabijać i to robi. A tylko o tych ludzi chodzi.
Prawica nie opiewa zabijania nikogo kto nie zabił niewinnego człowieka i temu nie będziesz wstanie zaprzeczyć w żaden sposób.
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-17, 11:04
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-17, 18:41
smieszy mnie bardzo jek lewackich scierw
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem