Główna Poczekalnia (8) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 9 minut temu
Przeklejone ze strony Polsatu

15-letni chłopiec, który jadąc na skuterze z kolegą w Białym Borze (Podkarpacie) wjechał w rozciągniętą metalową linkę, w stanie ciężkim trafił do Krakowskiego Szpitala Specjalistycznego im. Jana Pawła II. Drugi z chłopców jest lżej ranny. Linkę pomiędzy słupkami miał rozciągnąć w poprzek drogi jej właściciel. 41-latek został zatrzymany. Do wypadku doszło w środę ok. godz. 19:30 w Białym Borze (powiat mielecki). Dwóch chłopców jadąc motorowerem wjechało w metalową linkę. Linka przecięła tchawicę chłopca. Kierujący skuterem 15-latek z ciężkimi obrażeniami został odwieziony karetką pogotowia do mieleckiego szpitala. Jego stan był jednak tak poważny - ma przeciętą tchawicę - że w nocy ze środy na czwartek podjęto decyzję o jego przewiezieniu na Oddział Kliniczny Torakochirurgii Krakowskiego Szpitala Specjalistycznego im. Jana Pawła II. Drugi z chłopców miał dużo więcej szczęścia, po udzieleniu pomocy medycznej, opuścił szpital. Mieli mu przeszkadzać motorowerzyści. Ze wstępnych ustaleń policjantów wynika, że linkę pomiędzy metalowymi słupkami rozciągnął właściciel drogi. Chciał w ten sposób odstraszyć jeżdżących nią motorowerzystów. Funkcjonariusze na miejscu zabezpieczyli ślady i wykonali dokumentację fotograficzną, która pomoże odtworzyć przebieg zdarzenia. Zatrzymano 41-letniego mężczyznę, właściciela posesji. Jest podejrzewany o narażenie na bezpośrednie niebezpieczeństwo utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
mygyry 2018-04-15, 13:27 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
kothletino 2018-04-15, 14:04
t1ger_delta ale to nie to. To ma być jasne przesłanie "Teren prywatny, wchodzisz na własne ryzyko" i koniec.
Zgłoś
MrSpook 2018-04-15, 14:32 9
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
RAZAK 2018-04-15, 14:59
gdyby to była faktycznie MOJA droga to powiedziałbym że w środy wieszam pranie na tej lince i mogą mnie pocałować w dupe

podpis użytkownika

poker better than life
Zgłoś
MgrMajster 2018-04-15, 15:06 7
Zgłoś
gierq 2018-04-15, 15:24
jebnieci jestescie mogl ogrodzic teren i ta jego droge ciekawy jestem czy tacy madrzy byscie byli jak wasz dzieciak by sie na taka linke natknal
Zgłoś
Belweder 2018-04-15, 16:31 1
Zgłoś
konto usunięte 2018-04-15, 17:07
Zgłoś
tuaks 2018-04-15, 17:26 1
Zgłoś
mygyry 2018-04-15, 17:49
Zgłoś
SadoLzSosnowca 2018-04-15, 18:16
Zgłoś
t1ger_delta 2018-04-15, 18:26 3
Zgłoś
konto usunięte 2018-04-15, 18:39 1
Zgłoś
mygyry 2018-04-15, 18:48
t1ger_delta napisał/a:

Jeśli próby mówienia jak do człowieka zawodzą, a policja ma w głębokim poważaniu zrobienie czegoś? To tak. Człowiek który nie rozumie "to jest moje, proszę nie jeździć", który omija wyraźne zakazy dla własnej uciechy... To nie człowiek. Więc dla MOJEJ uciechy dlaczego mam NIE rozwiesić linki? Tylko kolejnym razem - mocnego syntetyka. Stalowe są zabronione, ale nikt mi nie powie gdzie nie mogę wieszać prania na MOJEJ posesji.

To dlaczego by nie rozstawić miny przeciwpiechotnej a co tam? Każdy za gówniarza robił różne rzeczy a to się na jabłka czy na czereśnie poszło czy na rowerze pojeździło po zadupiach i nikt się nigdy nie interesował, po czyim terenie jeździ. Uważam, że facet powinien udać się do rodziców, bo takim gówniarzom tłumaczenie to daremny trud, ponadto jeżeli bym już namierzył gnojka i mimo upomnień nic to nie dało to zwyczajnie bym złożył pozew cywilny o odszkodowanie. A w tym przypadku taka linka mogła zabić rób zrobić sparaliżowanego kalekę na resztę życia, ale jak widać wielu tutaj ma raczej bardziej prymitywne podejście do innego człowieka jak do swojej złotodajnej polnej drogi, zapewne na plaże jak idziecie to ledwo taszczycie ze sobą 20 parawanów, bo tak kochacie swoją przestrzeń, że jesteście skłonni zabić małolata za koleiny w trawie.
Zgłoś
Pan_Doktur 2018-04-15, 19:20 2

podpis użytkownika

Garbate nosy w atmosferę
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem