👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
34 minuty temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

a mnie tam to ch*j obchodzi
mam iphona od rodziców i ide własnie do starbucksa
buhaha zartuje
mam wylane w to srogo
połowa z was była jeszcze w jajach ojca ktorego dotykal ksiadz jak byl maly kiedy byl ten stan wojenny
wiec nic wam to nie powinno przeszkadzac ;p

buhaha zartuje

11000 internowanych, reszta zagineła w nieznanych okolicznościach.

Stan wojenny byl potrzebny ale komuchom by usunąć inteligencje która mogła by system obalić i urządzićPolskę na nowo.
A tak wsadzili swojego bolka na przywódce solidarności i niby mamy nowy ustrój a jednak wszystko po staremu,ba nawet gorzej bo rozkradli i rozprzedali kraj.
A tak wsadzili swojego bolka na przywódce solidarności i niby mamy nowy ustrój a jednak wszystko po staremu,ba nawet gorzej bo rozkradli i rozprzedali kraj.

Jerzy_Michał_Wołodyjowski napisał/a:
A to ci hultaje!
Mówisz, że Czechosłowacja posłałaby przeciwko nam wszystkie swoje czołgi? Oba?
Oprócz Grupy Wojsk Radzieckich w NRD podobne zgrupowanie wojsk radzieckich stacjonowało w Czechosłowacji. Razem stanowiło to potencjał w postaci 59 dywizji, w tym 27 pancernych i trzech powietrznodesantowych. Dodatkowo należało brać pod uwagę dwa okręgi wojskowe Czechosłowackiej Armii Ludowej i dwa Narodowej Armii Ludowej NRD. Wokół granic Polski sąsiedzi mieli więc łącznie 75 dywizji, w tym 34 pancerne.
Może nie były to bezpośrednio czołgi Czechosłowackiej Armii, nie zmienia to faktu, że było ich więcej niż dwa.

kunghan napisał/a:
Oprócz Grupy Wojsk Radzieckich w NRD podobne zgrupowanie wojsk radzieckich stacjonowało w Czechosłowacji. Razem stanowiło to potencjał w postaci 59 dywizji, w tym 27 pancernych i trzech powietrznodesantowych. Dodatkowo należało brać pod uwagę dwa okręgi wojskowe Czechosłowackiej Armii Ludowej i dwa Narodowej Armii Ludowej NRD. Wokół granic Polski sąsiedzi mieli więc łącznie 75 dywizji, w tym 34 pancerne.
Może nie były to bezpośrednio czołgi Czechosłowackiej Armii, nie zmienia to faktu, że było ich więcej niż dwa.
Tak waszmość, problem w tym, że ruscy, czy podległe im narody raczej nie zamiarywały napaści na nasz kraj, a to, że się Czesi w czołgach ustawiły i kipiały do nas złością nie ma znaczenia, bo to Moskwa wydawała rozkazy.
Na podobnej zasadzie mogę twierdzić, że nasze wojsko zasadzało się na Niemiecki kraj, ponieważ mój kolega był wojskowym w WOPie i mówił, że aż nie mogli wysiedzieć, by Niemcom bobu zadać, ale niestety, rozkaz ataku nie nadchodził.
Rekomendowałbym, aby nie słuchać tego, co mówią proste żołdaki, ale co mówią oficery i ich przełożeni.

@Magik2501
Pozdrawiam cie kretynie. Wiesz co to byla "doktryna Breżniewa"? Odsyłam do wikipedii, bo szkoda słów na twoją nieznajomość historii. Najlepiej, nie znam sie to sie wypowiem...
Pozdrawiam cie kretynie. Wiesz co to byla "doktryna Breżniewa"? Odsyłam do wikipedii, bo szkoda słów na twoją nieznajomość historii. Najlepiej, nie znam sie to sie wypowiem...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie