pawelnie@ napisał/a:
Najpierw się doucz jakie skrzynie się wkłada pod taką moc, potem komentuj. Debil.
hehe patrz a reszta expertów mu piwa aż stawia

Poczytaj o skrzyniach kłowych a potem zacznij się wypowiadać nieuku
Też tak raz zap🤬liłem z 1-go na 2-gi bieg to mi rozj🤬o pierścienie od synchro w skrzyni.
@matiTSWS Ty to chyba k🤬a nie słyszałeś nigdy skrzyni kłowej skoro myślisz że ten dziadek ma ją w swoim mustangu....
mygyry napisał/a:
Dobrze, że tak szarpie drążkiem, od razu z 50KM więcej
Widać że nie zmieniałeś nigdy biegu przy wysokich obrotach.
Rozpędź swego golfa,opla czy bmw do 7-9 tys obrotów i wbij delikatnie 2 bieg...

tempoki...
Tak się zmieniało biegi w musclecarach z lat 60 i 70.Powershifting tak zwany.Wtedy w stanach obiektem kultu były własnie czterobiegowe manualne skrzynie a kierowcy którzy opanowali zmienianie biegów do perfekcji wygrywali wszytskie drag rejsy
Tak się zmieniało biegi w musclecarach z lat 60 i 70.Powershifting tak zwany.Wtedy w stanach obiektem kultu były własnie czterobiegowe manualne skrzynie a kierowcy którzy opanowali zmienianie biegów do perfekcji wygrywali wszytskie drag rejsy

skrzynia bez synchro i pewnie zmienia bez sprzęgła- i tak można.
Hacker40- to, że niektóre modele skrzyni jęczą, nie znaczy że każda musi, skrzynię kłową masz np. w ciężkiej serii ursusów, chyba wszystkich motocyklach... Znasz to zagadnienie od strony wow zajebiscie skryznia kłowa musi jęczeć i tylko do wrc...
Hacker40- to, że niektóre modele skrzyni jęczą, nie znaczy że każda musi, skrzynię kłową masz np. w ciężkiej serii ursusów, chyba wszystkich motocyklach... Znasz to zagadnienie od strony wow zajebiscie skryznia kłowa musi jęczeć i tylko do wrc...
Dla tych kretynów, którzy piszą o nieznanej im technice wrzucania biegów oraz dla tych, którzy to im piwkują - polecam zapoznać się z terminem kłowej skrzyni biegów.
Jak powyjebywał synchronizatory na skrzyni, to teraz się musi szarpać

podpis użytkownika
Rybka chwyciła spławik

odpowiem na pytania bo jestem specjalista taka skrzynia jest inaczej zbudowana przez co wchodzi szorstko i nie pomaga w tym krótki skok sprzęgła które nie podaje mocy stopniowo tylko od razu cały moment