SetD napisał/a:
1:51
Typiara(Pies); Nie nagrywa mnie pan
Typ;Jest pani na interwencji
Typiara(Pies); Spotkamy się w sądzie
Typ; Dobrze spotkamy się w sądzie
Co ona sobie myślała? Że typ nie ma prawa nagrywać, czy już mają szkolenia na szkółkach żeby straszyć obywatali żeby nie nagywali?
🤔🙃
Ma prawo nagrywać, ale nie ma prawa upubliczniać. Jedynie może użyć jako dowodu przed sądem. Policjanci i tak mają wystarczająco dużo stresu, a jeszcze muszą liczyć się z tym, że każdy awanturnik może nakręcać afery w internecie z ich wizerunkiem. Od rozstrzygania takich spraw jest sąd, a nie internet, gdzie stronnicze komentarze mogą postawić kogoś w złym świetle. Dlatego mam nadzieję, że ta Pani dotrzyma słowa i faktycznie spotka się z nagrywającym w sądzie. Nie miał prawa publikować tego filmu.
Poza tym tak wielu śmieje się tu z policji, że nie mogli obezwładnić staruszka. Nie mogli, bo starali się to robić w sposób dla niego jak najbardziej bezpieczny. Oni też mają jakieś resztki sumienia i pewnie o wiele szybciej rozprawili by się z jakimś naćpanym Sebiksem. Tu po prostu byli ostrożni, a to zatrzymany staruszek wyprowadzał kolejne ciosy. Jakoś nie dziwi mnie fakt, że atakowanie policjanta kończy się aresztem i wiek atakującego nie ma tu nic do rzeczy.