Główna Poczekalnia (8) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:17
Stary Nowy Jork
konto usunięte • 2012-08-14, 1:51
Na fotografiach Nowy Jork — największe miasto i finansowa stolica Stanów Zjednoczonych. Ciekawe zdjęcia z pierwszej połowy XX wieku. Tematyka rozmaita: życie codzienne, budownictwo, przestępczość, panoramy i inne.

01. Wozy konne pod Mostem Brooklińskim, 6 maja 1918.

02. Nowy Jork, 4 kwietnia 1931.

03. Stacja metra City Hall w centrum Nowego Jorku, 1904 rok. W 1945 została zamknięta.

04. Maszyna do sprzątania ulic.

Reszta w komentarzach.
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-14, 12:48
Zawód polegający na prowadzeniu tramwaju to motorniczy - do 33 obrazka
Zgłoś
juki 2012-08-14, 12:52
Spojrzcie nawet na ludzi - przykladowo mezczyzni - kazdy ubrany elegancko, garnitur na rozmiar, kapelusz, pantofle i cygaro/fajka w ustach. Nie to co dzis - albo debile jp w dresach typu szelest 2 rozmiary za duzych i bluzce jp za 30zl z allegro, albo pedaly z solarium w tych czapkach z prostym daszkiem i naklejka.

Zdecydowanie za pozno sie urodzilem....
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-14, 13:13
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-14, 13:42
Zauważcie, że na żadnym zdjęciu nie ma murzyna
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-14, 14:08
Super zdjęcia. Więcej !!!
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-14, 15:52
Potęga kapitalizmu.
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-14, 17:09
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Stew 2012-08-14, 19:35
@up Fajnie, ze ktoś się zainteresował . Najgorsze jest, że dopóki nie znajdziesz dokładnego info o sprzęcie na którym robiło się ówczesne zdjęcia - nie będziesz do końca wiedział czym zostały zrobione.

Dlaczego więc napisałem o wielkim/średnim formacie? Ponieważ średni format (w wielu przypadkach) jest kwadratowy (lub zbliżony), a tutaj jest dużo takich zdjęć. Z resztą, jeśli chodzi o jakość. Uwierz mi, zajebistą jakość możesz uzyskać nawet z Camera Obscura (fajna zabawka przy okazji ), ale to raczej tylko ciekawostka.

en.wikipedia.org/wiki/Large_format_%28photography%29

Tutaj troszkę więcej informacji. Ja robiłem zdjęcia wielkoformatowe (analogiem oczywiście) i jakoś urywa dupę razem z głową wręcz .

Jeśli wprowadziłem w błąd - przepraszam
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-14, 20:51
milo sie ogladalo , dzieki za wstawke
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-14, 22:00
Jednak przysłowiowe "sto lat za murzynami" jesteśmy...
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem