Główna Poczekalnia (5) Soft (7) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 33 minuty temu
Stłuczka
cenay • 2017-05-06, 0:14
Szanowni Sadole,
Odczuwam potrzebę podzielenia się z Wami sytuacją, która przydarzyła mi się w zeszły piątek, ale od początku.
Osiągnąłem dno finansowe. Po rozwodzie zakupiłem cinquecento 900, w które przez ostatni rok zainwestowałem dokładnie 2040 zł (K🤬A). Naprawiam je sam, c🤬j wie po co, i ciągle wynajduje w nim nowe usterki - taki rodzaj choroby psychicznej. W piątek jechałem do banku załatwić kredyt (a jak) na spłacenie bieżących zobowiązań oraz zakup części do rzeczonego pojazdu (oczywiście). Wracając z gotówką byłem tak podniecony, że najechałem na tył poprzedzającego pojazdu. P🤬lnięcie było spore, bo rzuciło mną jak szmacianą lalką. Pierwsza myśl: nie mam przodu. W p🤬du chłodnica (wymieniana miesiąc temu), glikol kupiony za ostatni grosz i kto wie co jeszcze. Awaryjne. Wysiadam z duszą na ramieniu. Oglądam pobieżnie przód - nic nie widać. Ofiara mojego przecinaka: nowa Kia Ceed (na szczęście nie radiowóz). Wysiada z niej przaśna blondynka. Od razu proponuję zjazd na najbliższy przystanek, celem spisania oświadczenia. Blondynka się godzi. Zjeżdżamy. Staję za nią i gaszę samochód, wyciągam dokumenty i wychodzę z p🤬lota. Blondynka już stoi i trzepocząc rzęsami wypala:
- Tylko niech Pan nie dzwoni po policje, bo rano wypiłam wino...
Mnie zatyka, nie wiem co się dzieje. Zanim zdążyłem cokolwiek powiedzieć blondyna kontynuuje;
- Mam kolegę w sklepie z częściami, mnie tutaj wisi tylko lampka od tablicy zadzwonię i zapytam ile kosztuje.
- Jasne - odpowiadam.
Blondynka flirtuje przez telefon i czeka na info, ja stoję z fajką w pysku, nie wiedząc co tu się odp🤬la, jednocześnie wypatrując wycieków glikolu. Po chwili jest werdykt;
- 80 złotych, jest OK?
- OK! - odpowiadam, sięgając po portfel wypchany gotówką dopiero co wziętą w kredycie. Wręczam banknot 100 złotowy. Blondynka wypala:
- Już wydaję resztę! - jednocześnie p🤬li jakieś głupoty o wyjeździe w góry z mężem czy cóś. Ryj się jej nie zamyka jak drzwi od wychodka w czasie epidemii cholery, jednocześnie chowa się do auta szukając torebki;
- Ojej, torebkę mam w bagażniku!
K🤬a mać - myślę. Nie otworzy tej j🤬ej klapy i będzie smród.
O dziwo klapa się otwiera tak samo szeroko, jak jej gęba; Ciągle p🤬li o tym wyjeździe patrząc na mnie a nie w bagażnik. Wyciąga torebkę. Ja widzę wgnieciony cały tylni pas (ucho od zamka pokrywy zatrzymało wgniecenie). Wydaje mi 20 złotych, wrzuca torebkę z powrotem do bagażnika i żegnając się dziękuje za życzliwość. Odjeżdża. Wsiadam do CC, wypalam jeszcze dwie fajki, i nadal nie pojmuje CO TU SIĘ K🤬A STAŁO.
Dzisiaj zastanawiam się czy ta Pani jeszcze żyje, czy też mąż już ją zakopał po tym, jak opowiedziała mu jak dzielnie wyszła z drogowej opresji.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
~Velture 2017-05-06, 12:13 4
Co do tego czy zawsze winny jest pijany czy nie to powiem wam, że był taki odcinek "stop drogówka" na tv4 z gościem co wydmuchał jakoś pół promila.
Wjechał w niego typek z bocznej uliczki podporządkowanej.
Mała kolizja. Przyjechała policja. Sprawca trzeźwy a typek wczorajszy.
Policja uznała, że wina pijanego bo teoretycznie nie powinno go tutaj być skoro dmuchał promilami więc jakby nie wsiadł do auta to tej kolizji by nie było.

Nie wiem na ile to jest zgodne z prawem i czy każdy policjant tak to interpretuje. Mówię tylko jak to w tv pokazali.

podpis użytkownika

Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Zgłoś
Sonal 2017-05-06, 12:23 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Pro100wRyj 2017-05-06, 12:33
Smutna, poruszająca a zarazem wzruszająca historia... a mówią, że alkohol tylko szkodzi
Zgłoś
kosikredki87 2017-05-06, 12:44 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Wiewór 2017-05-06, 14:34 1
Nie wiem z czego tu się cieszyć? że typ puścił wolno alkoholiczkę za kółkiem? jutro może zabić komuś dziecko na pasach
Zgłoś
Krak 2017-05-06, 14:42 1
b0r000 napisał/a:

Co tu dużo mówić
Wygrałeś życie
Obrazek

Na tamtę chwilę może tak ale w tej chwili jej stary bez problemu może się zwrócić do Ciebie o pokrycie reszty kosztów po tej kolizji, więc nie otwieraj jeszcze piwa.
Zgłoś
konto usunięte 2017-05-06, 15:23
Zgłoś
konto usunięte 2017-05-06, 18:05
Dorzucę swoje trzy grosze w sprawie winy pijanych.
Nie tak stara sprawa, sprzed kilku miesięcy. Wrocław. Koleżanka wymusiła pierwszeństwo przy wyjeździe z podporządkowanej. Jakiś typek przywalił jej w tył samochodu. Wezwali policję. Okazało się, że typek był wypity (nie wiem ile promili). Polica orzekła winę obustronną. Nikt nikomu nie płacił za szkody (ani z oświadczenia, ani z ubezpieczenia). I chyba obydwoje dostali mandaty za spowodowanie kolizji (aczkolwiek tego nie jestem pewien). Także te interpretacje zależą mocno od nastroju funkcjonariuszy...
Zgłoś
BrunerOvned 2017-05-06, 19:44
Panowie, dajcie sobie do buzi, a nastanie cisza, błoga cisza... Skończcie te pyskówki, miłujcie się!
Weekend jest, chlać czas!!!
Zgłoś
konto usunięte 2017-05-06, 20:00
Zgłoś
LordVIP 2017-05-06, 21:22
Zgłoś
Be6he6mo6th 2017-05-07, 16:45
Zgłoś
konto usunięte 2017-05-07, 17:00 3
Zgłoś
wormgoro 2017-05-08, 12:58
Zgłoś
Radbug 2017-05-09, 13:03
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem