Ale dalej przedstawiasz postawę "nie chce mi się żółwić to depnę". Czyli świadome łamanie przepisów jest jeszcze gorsze niż brak świadomości ich łamania. Więc z czym do ludzi? Mam prawo jazdy od 18 roku życia i nie dostałem ani jednego mandatu i nie miałem ani jednej kolizji drogowej. I na pewno nie jeżdżę tylko po bułki do sklepu za rogiem.![]()
Nie raz w mieście by trzymać się jeszcze przepisów zamiast 50tki jadę 60tką na granicy dopuszczalnej różnicy 10km. Ale i tak widzę, że niektórych wioskowym tępakom to za mało i depną po 70-80 w terenie zabudowanym. Furmankami jeździjcie jak was noga swędzi, to do końskiego odbytu wsadzicie.
Ja mam tak samo od 18roku życia prawko... kategorii B, C+E , B+E i robię dalej

W dodatku jeździłem w KJS i podobnych tego typu imprez.
A co do łamania przepisów, łamiąc je świadomie liczę się z tym że mogę zapłacić ale na pomoc tego przychodzi cb-radio, antyradar i parę innych gadżetów by nie zostać ukaranym.

Nie mówię ze nie ale jeździj przepisowo, bardzo zgodnie z przepisami to i sama SM lub Policja tobą się zainteresuje

podpis użytkownika

U mnie też fotoradar działał przez prawie rok przed wjazdem do centrum, i teraz ciekawy fakt: od strony wjazdu ograniczenie do 40, z drugiej ... brak ograniczenia. i tak przez prawie rok fotoradar robił zdjęcia, wniosek jest dla mnie prosty,.... bezprawnie

Co mi się przypomniało: Jak to nasz obecny, no nazwijmy .. .premier , mówił iż to "kaczorki" tworzą państwo policyjne... to teraz jakie jest ?
Dwa raporty sprzed paru tygodni : Jeden CIA mówiący iż wolność mediów jest najbardziej ograniczona w Polsce.
Drugi z komisji europejskiej: Polska krajem o najwyższym współczynniku inwigilacji obywatela przez państwo.

A co do łamania przepisów, łamiąc je świadomie liczę się z tym że mogę zapłacić..
I o to właśnie chodzi, jeżeli ktoś świadomie łamie przepisy to widocznie liczy się z konsekwencjami. A potem nie udaje zszokowanego "bo jak śmieli mu NIEWINNEMU wystawić mandat".
podpis użytkownika
Honda <3