@SpermaSzatana
To, że czegoś nie rozumiesz, nie znaczy, że jest nieprawdą.
To, że czegoś nie rozumiesz, nie znaczy, że jest nieprawdą.
eh troche to głupio brzmi, ale spermaSzatana dobrze mówi, a idioci którzy się dali nabrać niech wrócą do słuchania techno albo radia.
Struna basowa w klasycznym nastrojeniu ma około 82hz, jest to najniższa częstotliwość w tym dropie, ludzkie oko podobno widzi 30 fps i kamery, które mieszczą się w pudłach akustycznych nie przekraczają takiej wartości, więc jak możliwe, żeby drgania strun były widoczne w normalnym tępie.
Warto zauważyć, że jednak amplituda drgania przy dźwiękach jest odpowiednio odwzorowana wygląda idealnie jak wykres, czyli koleś nagrał filmik i edytował film w taki sposób, że "widać" muzykę, może program do edycji nazywa się lsd?
Ci wszyscy co, którzy wierzą w to co widzą, a nie myślą o tym co widzą, niech poszukają nagrania na yt z klatki czasu o drganiu strun (nie chce mi się szukać, ale z tego co pamiętam to grali tam na basie i na wiolonczeli, czyli amplituda jest dosyć duża).
I jeszcze to tych tępych k🤬sów co uwierzyli w ten filmik:
p🤬lcie się
chciałem nagrać filmik jak drgają struny i k🤬a 15 minut wyciągałem j🤬y telefon z pudła akustycznego.
Daruj sobie i tak nie trafisz na szczyt swoich ambicji
(czyt. mistrzów)
Struna basowa w klasycznym nastrojeniu ma około 82hz, jest to najniższa częstotliwość w tym dropie, ludzkie oko podobno widzi 30 fps i kamery, które mieszczą się w pudłach akustycznych nie przekraczają takiej wartości, więc jak możliwe, żeby drgania strun były widoczne w normalnym tępie.
Warto zauważyć, że jednak amplituda drgania przy dźwiękach jest odpowiednio odwzorowana wygląda idealnie jak wykres, czyli koleś nagrał filmik i edytował film w taki sposób, że "widać" muzykę, może program do edycji nazywa się lsd?
Ci wszyscy co, którzy wierzą w to co widzą, a nie myślą o tym co widzą, niech poszukają nagrania na yt z klatki czasu o drganiu strun (nie chce mi się szukać, ale z tego co pamiętam to grali tam na basie i na wiolonczeli, czyli amplituda jest dosyć duża).
I jeszcze to tych tępych k🤬sów co uwierzyli w ten filmik:
p🤬lcie się
chciałem nagrać filmik jak drgają struny i k🤬a 15 minut wyciągałem j🤬y telefon z pudła akustycznego.
kerim85 napisał/a:
Masz rację, każdy głupi wie, że struna wydaje z siebie dzwięk poprzez uwalnianie energi kosmosu przy dotknięciu.
Daruj sobie i tak nie trafisz na szczyt swoich ambicji
(czyt. mistrzów)
1. wpiszcie sobie w youtube "guitar string slow motion" (kolejny, wywazasz otwarte drzwi
)
2. @longlong7: twoj nauczyciel fizyki z gimnazjum bylby niepocieszony. to, o czym mowisz, to nie interferencja, tylko efekt stroboskopowy. malo tego, na filmiku tego nie ma. interferencji (ani fal dzwiekowych, ani swietlnych) tez nie.
3. to, co koles wstawil w miejsce strun to ruszajacy sie wykres wychylenia struny w czasie. zastanawia mnie tylko, jak on do cholery to zrobil, a zrobil to zajebiscie.

2. @longlong7: twoj nauczyciel fizyki z gimnazjum bylby niepocieszony. to, o czym mowisz, to nie interferencja, tylko efekt stroboskopowy. malo tego, na filmiku tego nie ma. interferencji (ani fal dzwiekowych, ani swietlnych) tez nie.
3. to, co koles wstawil w miejsce strun to ruszajacy sie wykres wychylenia struny w czasie. zastanawia mnie tylko, jak on do cholery to zrobil, a zrobil to zajebiscie.
fake
a czemu?
ot, choćby dlatego, że NIE MA SZANS żeby tak napięte struny, jak są w gitarze, wyginały się w takie ostre "zęby" (nie wiem jak to nazwać) jak jest to pokazane np. w 30-35 sek.
Ludzie, błagam, trochę logicznego, SAMODZIELNEGO myślenia!
To na prawdę nie boli!!!
a czemu?
ot, choćby dlatego, że NIE MA SZANS żeby tak napięte struny, jak są w gitarze, wyginały się w takie ostre "zęby" (nie wiem jak to nazwać) jak jest to pokazane np. w 30-35 sek.
Ludzie, błagam, trochę logicznego, SAMODZIELNEGO myślenia!
To na prawdę nie boli!!!
SpermaSzatana napisał/a:
emenemsy na prawdę gadają
No ale na prawdę gadają. Nigdy nie gadałeś z emenemsem?
podpis użytkownika
katana wa bushi no tamashiPozdro, i niech ktoś mnie nazwie wszechwiedzącym napinaczem...
podpis użytkownika
Let's rock'n'roll
Niektórych chyba podnieca udowadnianie innym, że to co widzą jest nieprawdą.
widzę, że same kapitany obviousy
podpis użytkownika
Bóg nie jest sadystą, żeby skazywać kogoś na wieczne męczarnie. śmierć to zapłata za grzech, a nie wieczne męczarnie. Po śmierci nie ma nic.