Z tego co się orientuję, to jest to kontrolowany korkociąg w połączeniu z kobrą Pugaczowa, ale dowiemy się więcej jutro jak specjaliści wrócą ze szkoły.

ale dowiemy się więcej jutro jak specjaliści wrócą ze szkoły.
latały dokładnie 3 pałko![]()
idź o tu160 poczytaj i znajdź mi amerykański analog tego bombowca skoro p🤬lisz mi tutaj o latającym skansenie. aha...no fakt....B2 były które rozp🤬alały się 3 minuty po starcie. kolejny projekt amerykańskiej myśli technicznej w który wp🤬lili pierdyliard miliardów dolców żeby później zorganizować kilka światowych kryzysów za które płaciłeś ty i cała twoja rodzina![]()
p.s. a propos kryzysów - ameryka ma więcej długów niż wszystkie kraje kuli ziemskiej razem wzięte dochodów więc przestań p🤬lić amerykański dupolizie![]()
Tabernak, nie mogę się zgodzić. Porównaj sobie osiągi i nawet wygląd - Tu-160 był inspirowany wymaganiami B-1 Lancer, ale projekt był autorski.
Nawet imperialistyczna wikipedia o tym nie wspomina, tak jak i nie wspomina reszta internetów.
Pomyliło ci się z Tu-4 który owszem, był radziecką kopią B-29 "Superfortress".
Tak nawiasem: USA dało nagrodę za MiG-25 "Foxbat" z której skorzystał p🤬lony śmieć Victor Belenko, zostawiwszy swoją żonę i córkę. USA było bardzo zaskoczone poziomem wykonania MiG-25, który po analizach okazał się górować nad amerykańskimi maszynami ówczesnego okresu.
A Rosja nie ma długów, bo podobnie jak w Rumunii za Ceaușescu państwo postawiło sobie za cel spłatę długów, czego dokonali niedawno, bo 4 lata temu.