youtu.be/UyglgtMQGjk
Ekologiczne mięso, tak powinno być. Jak już ktoś się decyduje na jedzenie mięsa, najzdrowiej jest polować niżeli kupować g. z ferm. 0 przemocy.
Jak widzę gdy ktoś piszę "ekologiczne" w odniesieniu do żywności, to z góry wiem, że pisze to debil. J🤬y zj🤬y debil.
Po jakiego c🤬ja zastrzelił tego łosia? Głodny jest k🤬s złamany, czy musi się odziać na zimę w skóry?
Poczytaj czym jest kontrola populacji. Możliwe też, że łoś był zarażony jakimś choróbskiem. Mógł też być agresywny i robić bajzel na pobliskich terenach zamieszkałych. Łosie są głupie i silne. Gdyby któryś z nich "zabawiłby się" z kimś z twojej rodziny, to inaczej byś mówił. Kiedyś w jakimś filmie dokumentalnym prokurator gadał z jakąś osobą. Dialog wyglądał mniej więcej tak:
Prokurator: Jest Pan za karą śmierci?
Gość: Nie.
P: Czy ktoś kiedyś zabił kogoś z pana rodziny?
G: Nie.
P: A więc Panu się tylko wydaje, że nie jest za karą śmierci.
podpis użytkownika
sarna23dotcom.wordpress.com/kinowanie/Moim skromnym zdaniem nie ma szans na zlikwidowanie myślistwa tak w ogóle. Ma to swoje tradycje, zwolenników, cały przemysł. Ale powinno się to jakoś uregulować by oddawało prawdziwy tego sens i ducha, czyli zakazać używania broni prochowej czy jak to tam się nazywa.
Chcesz być myśliwym, takim prawdziwym Myśliwym? to masz do dyspozycji noże , łuki, kusze, proce i ewentualnie broń wyprodukowaną w technologii XIX wieku!
Pokaż że masz jaja, że idziesz do lasu zapolować i tak z ogromna przewagą technologiczną i przede wszystkim intelektualną nad dzikim zwierzęciem, Wtedy szanse są choć odrobinę wyrównane.
Ale se pop🤬liłem utopijnie, ulżyło mi trochę
Serio istnieją dorośli, którzy nie mają pojęcia, czym jest myślistwo? Ja p🤬lę, co ja czytam. Gościu, nie rozmnażaj się, proszę.
podpis użytkownika
Konto nowe, użytkownik stary.Gdziekolwiek idziesz, idź z całym swoim sercem.
Mięso z niewoli = dobre
Rozumiem że zabijanie słonia na kły czy lwa dla zdjęcia to kurestwo.
Ale łosia to można zeżreć

Lepiej zainteresujcie się, skąd biorą się schabowe na waszych talerzach, w jakich warunkach te zwierzęta, czym są faszerowane (to odbija się na waszym zdrowiu) i w jakich warunkach są zabijane w rzeźniach. To jest prawdziwy problem, a nie wasze wydumane wyobrażenia o łowiectwie. Tak, jestem myśliwym.
Nadajecie się na Pudelka, albo Wykop.
Możliwe też, że łoś był zarażony jakimś choróbskiem. Mógł też być agresywny i robić bajzel na pobliskich terenach zamieszkałych. Łosie są głupie i silne. Gdyby któryś z nich "zabawiłby się" z kimś z twojej rodziny, to inaczej byś mówił
Po pierwsze, to ten przygłup na filmiku nie nadaje się do zabicia kreta, a co dopiero łosia, po drugie, jak ktoś z mojej rodziny będzie drażnił zwierzę, wchodził tam gdzie nie trzeba, zostanie myśliwym, będzie pedałem, lewakiem, ludożercą, przygłupem, czarnym, beżowym, weganinem, rurkowcem, głupim pedalarzem itd, to niech się wali i niech go taki łoś stratuje, zeżre albo wyr🤬a, mam go w dupie.
podpis użytkownika
Rób tak, żeby TOBIE było dobrze, bo innym nigdy nie dogodzisz.Po pierwsze, to ten przygłup na filmiku nie nadaje się do zabicia kreta, a co dopiero łosia, po drugie, jak ktoś z mojej rodziny będzie drażnił zwierzę, wchodził tam gdzie nie trzeba, zostanie myśliwym, będzie pedałem, lewakiem, ludożercą, przygłupem, czarnym, beżowym, weganinem, rurkowcem, głupim pedalarzem itd, to niech się wali i niech go taki łoś stratuje, zeżre albo wyr🤬a, mam go w dupie.
No i takie nastawienie to ja rozumiem. Browarek
W Szwecji jest tyle łosi że stwarzają niebezpieczeństwo, o nieszczeniu upraw można nie wspominać. Cały czas trwa tam gospodarka łowiecka która ma na celu utrzymać ich populację na żądanym poziomie. Tak jak u nas dzika , sarnę i jelenia.
Zrozumcie debile że gospodarka łowiecka jest niezbędna do życia , jak rolnictwo. Bo gdyby nie gospodarka łowiecka to dzików z 300 tys po 5 latach było by 3 miliony uprawy rolne nie byłyby opłacalne bo wszystko było by niszczone/ konsumowane przez zwierzynę.