Świadek Jehowy zapukał do mnie ostatnio i spytał czy nie chcę wpuścić Jezusa do domu.
- Jezus może wejść - Stwierdziłem - ale Ty wyp🤬alaj.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Mówcie co chcecie, ale pomijając już istnienie Boga lub jego wyobrażenie to Świadkowie Jehowy są najbardziej poukładani w swoich wierzeniach i faktycznie się do nich stosują - jeżeli nie to są wyrzucani (oczywiście z możliwością powrotu), a katolik pójdzie jednego dnia złamie zasady swojej religii, a drugiego dnia jest w kościele.
konto usunięte
2013-07-14, 21:45
konto usunięte
2013-07-15, 0:36
konto usunięte
2013-07-15, 0:45
Markal napisał/a:
[...] to chodzą od domu do domu chociaż nikt im za to nie płaci i mogę się założyć, że często nawet nie mają na to ochoty[...]
heh.. dobre sobie. nawet nie zdajemy sobie sprawy jak mało o ich pozornie niewinnej, a jakże, religii wiemy
konto usunięte
2013-07-15, 0:55
@zibilp a co w tym złego lub groźnego ?
konto usunięte
2013-07-15, 0:57
nie mówię, że to coś złego itd, tylko niech mi nie pieprzą głupot, że za darmo tak chodzą..
konto usunięte
2013-07-15, 1:12
Mogę Cię zapewnić, że za darmo. Tzn. nie dostają za to nic materialnego, tylko obietnicę życia wiecznego. Dla nich to ma największą wartość i jeśli jakieś życie po śmierci rzeczywiście istnieje to chyba mają rację. Cóż Ci po bogactwie które uzbierasz na ziemi ? Będziesz mógł popatrzeć sobie na ładną kolekcję banknotów, samochodów, domów, jachtów ale na koniec i tak będziesz srał pod siebie i trafisz do piachu.
konto usunięte
2013-07-15, 1:22
konto usunięte
2013-07-15, 1:37
konto usunięte
2013-07-15, 1:45
konto usunięte
2013-07-15, 2:03
Myślę, że nie powinno się tak generalizować. To tak jak w szkole, jedni przykładają się do nauki bardziej, drudzy mniej ale nie oznacza to, że w szkole niczego się nie uczymy. Możliwe, że nie natrafiłeś na osoby które mają większą wiedzę. Ja osobiście rozmawiałem z mężczyzną który nie tylko miał niewyobrażalnie większą wiedzę na temat religii ode mnie. Mówił mi nawet jakie słowa hebrajskie i greckie użyto w oryginalnych pismach i tłumaczył opisowo co znaczą. Ale też dorównywał mi wiedzą związaną z teorią ewolucji, zasadą antropiczną i innymi pojęciami z fizyki. Katolicy akurat stworzyli wiarę nielogiczną którą sami nie potrafią wyjaśnić i każą wierzyć na słowo, ich słowo.
Tak jak i Ty uznałem, że Bóg nie istnieje. Przez pewien czas dopuszczałem jego istnienie do odpowiedzenia na pytania: co było przed wielkim wybuchem? co wywołało wielki wybuch? Ale to był bardziej Bóg-zapchajdziura. Później zrozumiałem to dzięki tak prostym rzeczom jak efekty relatywistyczne. Co było przed wielkim wybuchem ? To proste... nic. Czas stał w miejscu. Trochę się chyba za bardzo rozgadałem na temat swoich poglądów, a chyba to nie jest odpowiednie miejsce. Musicie mi to wybaczyć przez wzgląd na późną porę. Jeśli chcesz @zibilp pogadać na takie tematy to napisz do mnie na PW.
konto usunięte
2013-07-20, 10:30