📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
2025-12-08, 18:26
Hipokryci, myślicie że w Polsce nie święci się sprzętu i w tym broni ?
Rozdział "POWICENIE WYBUDOWANYCH OBIEKTÓW WOJSKOWYCH I NOWEGO SPRZTU WOJSKOWEGO" Ceremoniał Wojskowy Sił Zbrojnych.
Rozdział "POWICENIE WYBUDOWANYCH OBIEKTÓW WOJSKOWYCH I NOWEGO SPRZTU WOJSKOWEGO" Ceremoniał Wojskowy Sił Zbrojnych.
Ant1984 biblijny hebrajski jest bardzo trudnym językiem dla osoby polsko-języcznej ze względu na różnice gramatyczne, ortograficzne i wreszcie różnice kulturowe. Jest masa fragmentów Pisma Świętego o których trzeba poczytać więcej by poznać ich prawdziwe przesłanie. Trzeba poczytać na temat tłumaczenia i- co ważniejsze, kultury hebrajskiej i wydarzeń z okresu w którym dany fragment powstał. Skąd wiem o tłumaczeniu przykazania "Nie zabijaj/morduj"? Oczywiście z internetu, ale z wielu wartościowych źródeł a nie z komentarzy "mietka spod bódki" który wie tyle co zje. Niestety żadnego linku już nie dam bo nie pamiętam po prostu stron, natomiast szybki romans z google wystarczy żeby to odnaleźć.
Co do tego co napisałem o nakazie kary śmierci tutaj jest fragment:
Księga Rodzaju 9:6 "[Jeśli] kto przeleje krew ludzką, przez ludzi ma być przelana krew jego, bo człowiek został stworzony na obraz Boga." (Przekład Biblia Tysiąclecia)
Księga Rodzaju 9:6 "[Jeśli] kto przeleje krew ludzką, przez ludzi ma być przelana krew jego, bo człowiek został stworzony na obraz Boga." (Przekład Biblia Tysiąclecia)
Dzięki za info. To rozwiązuje pewną kwestię, nad którą ostatnio filozofowałem
Jak widać jest to przeciwieństwo nakazu nadstawiania drugiego policzka, o którym słyszałem, że jest sfałszowane (jak podobno większość Biblii), bo mamy prawo, a nawet OBOWIĄZEK się bronić.
Jak widać jest to przeciwieństwo nakazu nadstawiania drugiego policzka, o którym słyszałem, że jest sfałszowane (jak podobno większość Biblii), bo mamy prawo, a nawet OBOWIĄZEK się bronić.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie