Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 14:17
Sylwester w Szwajcarii
jrug • Wczoraj 19:40
W nocy sylwestrowej z 31 grudnia 2025 na
1 stycznia 2026 roku w szwajcarskim kurorcie narciarskim Crans-Montana doszło do tragicznego pożaru w barze Le Constellation.
Najważniejsze informacje (stan na 1 stycznia 2026):

Ofiary: Potwierdzono śmierć co najmniej 40 osób, a około 115 zostało rannych, wielu z nich jest w stanie krytycznym. Wśród ofiar przeważają ludzie młodzi w wieku 15–20 lat.
Przebieg zdarzenia: Ogień wybuchł około godziny 1:30 w nocy. Niektórzy świadkowie wspominają o eksplozji, która mogła poprzedzić pożar.
Przyczyny: Oficjalna przyczyna nie została jeszcze ustalona, jednak śledczy wstępnie wykluczyli atak terrorystyczny. Podejrzewa się, że do tragedii mogło przyczynić się użycie środków pirotechnicznych lub zimnych ogni wewnątrz lokalu.
Akcja ratunkowa: W działaniach brało udział 10 helikopterów, 40 karetek oraz 150 ratowników. Szpitale w regionie kantonu Valais szybko osiągnęły pełne obłożenie, przez co rannych transportowano do placówek w całej Szwajcarii, m.in. do Lozanny.

Zmieniono 1 razy Zgłoś
Garbaty77 Dzisiaj 15:26
Nikt tym ludziom na schodach nie mógł pomóc? Widać że to bogate samolubne z🤬by tam jeżdżą
Zgłoś
Nazhir Dzisiaj 15:27
Ciekawe, ilu wśród gości było Ukraińców i Rosjan.
Zgłoś
Predatores51 Dzisiaj 15:29
Wzorową ewakuacją popisał się personel klubu.
Zgłoś
shoe5maker 32 minuty temu
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
KubekCzekolady 29 minut temu
Nie no fajnie ludzie próbują uciec a jakaś banda najebusów blokuje przejście HAHAHAHA
Zgłoś
tomashek89 26 minut temu
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
asdfiksowy 24 minuty temu
Miód na moje oczy jak oskarki z ajfonami tańczą i nagrywają własny pogrzeb przez samospalenie. A tak poważnie.. większość pewnie tak nawalona że nawet nie ogarnęła że się pali. Każdy inaczej ma po alkoholu. Ja np mogę wypić pół litra być prawie nieprzytomny a i tak zachowuje samoświadomość i wiem że nie wolno mi wsiąść za kierownicę, że na schodach muszę uważać, czy na śliskim chodniku żeby nie skończyć w grobie. Inna osoba ma samoświadomość na poziomie myszy. Jak sobie niektóry znajomych przypomnę jacy ciężcy są po wódce.. to nie dziwię się tym z filmu : D
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem