👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:34

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Może nasza armia nie jest wybitna, ale też mamy swoje atuty militarne. Jednostki specjalne GROM niczym nie ustępują Specnazowi, SAS czy Navy Seals. Mamy też chwalone transportery Rosomak, które są poważane na całym świecie. Nie wiem, czy w najnowszym modelu zastosowano podwozie V, ale w poprzednich jego brak było jedynym minusem.
Na tym się kończą plusy
Na tym się kończą plusy

Cytat:
Jednostki specjalne GROM niczym nie ustępują Specnazowi, SAS czy Navy Seals.
Ehhhhh....serio?
Cytat:
Mamy też chwalone transportery Rosomak, które są poważane na całym świecie. Nie wiem, czy w najnowszym modelu zastosowano podwozie V, ale w poprzednich jego brak było jedynym minusem.
...a ty wiesz, że to Fińskie (F-I-Ń-S-K-I-E) AMV Patria? Uprzedzając pytanie - aktywnie korzystają z nich kraje:
-Szwecja
-Finlandia
-Chorwacja
-Polska
-Słowenia
-Emiraty srarabskie (ciekawostka - mieszanka BWP-3 z Patrią)
-RPA

Gus napisał/a:
Ehhhhh....serio?
Tak. To że o nich nie słychać jak o pozostałych grupach specjalnych, może świadczyć tylko na ich korzyść.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie