👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
47 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Recydywista napisał/a:
wpisalem palanxa i vulcan w pierwszym poscie. INformacje daje jako byly zolnierz przeciwlotniczy nie znawca wikipedii
No, już, tylko się nie obsraj, już 3x w tym watku napisałeś, że służyłeś w plotce. Jak 99% nieców w IIWW

Recydywista napisał/a:
gdzie w takim czopku chcesz czlowieku zmiescic odlamki !!?!??.Chodzi o wpedzenie zalogi samolotu w stan srania w gacie, w stresie nie mysli sie tak jasno
Nie jestem przeciwlotnikiem, mam inną specjalizację ale.... masz zwyczajnie rację. Pan Aotearoa zwyczajnie się popisuje i zapomina o tym, że pociski mają swój zasięg i to najczęściej niewystarczający by razić cel. Zwyczajnie jestem zdania, że OPL służy po to by wrogi pilot zmienił pułap, kierunek i swoje zamiary tj. ostrzał, bombardowanie, rozpoznanie i tym podobne zadania.
Incomig, incomig, incomig!
Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrttttttt
Kto słyszał ten wie.
Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrttttttt
Kto słyszał ten wie.

Ładny sprzęt, pooglądałbym na żywo.
Tymczasem w Polsce:
Na szkoleniu podstawowym, jak byłem w plutonie OPL to podczas alarmu bojowego miałem strzelać z AKMS w stronę wyimaginowanych statków powietrznych. W realnych warunkach pewnie szybko by nas zmietli, strzelanie do myśliwca z AKSM, świetny sposób na wystawienie plutonu na odstrzał, nawet nie wiem czy jakiś śmigłowiec by się przejął tym ostrzałem...
Tymczasem w Polsce:
Na szkoleniu podstawowym, jak byłem w plutonie OPL to podczas alarmu bojowego miałem strzelać z AKMS w stronę wyimaginowanych statków powietrznych. W realnych warunkach pewnie szybko by nas zmietli, strzelanie do myśliwca z AKSM, świetny sposób na wystawienie plutonu na odstrzał, nawet nie wiem czy jakiś śmigłowiec by się przejął tym ostrzałem...
Abdulan napisał/a:
Ładny sprzęt, pooglądałbym na żywo.
Tymczasem w Polsce:
Ale jakiś dowódca dostałby medal za odwagę w wydawaniu kretyńskich rozkazów na polu chwały
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie