📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:26

ellsworth napisał/a:
Za tyle to szkoda z domu wychodzić... Ale w różnych regionach Polski różnie to wygląda więc ciężko generalizowaćMinimum 40 zł/m2 samej robocizny.

@up
Znam przypadki, gdzie firmy zatrudniające powyżej setki pracowników zatrudniały Ukraińców ale po pewnym czasie zrezygnowały całkowicie z ich "fachowości".
Tak jak napisałeś, częś coś sobą reprezentuje, może 1/3 może mniej ale spora część to lewusy nie nadające się do roboty.
Żeby nie było, znam też opinie pracodawców chwalących Ukraińców ale to raczej w jakiejś małej firmie, np ja to słyszałem od właścicielki restauracji...
Znam przypadki, gdzie firmy zatrudniające powyżej setki pracowników zatrudniały Ukraińców ale po pewnym czasie zrezygnowały całkowicie z ich "fachowości".
Tak jak napisałeś, częś coś sobą reprezentuje, może 1/3 może mniej ale spora część to lewusy nie nadające się do roboty.
Żeby nie było, znam też opinie pracodawców chwalących Ukraińców ale to raczej w jakiejś małej firmie, np ja to słyszałem od właścicielki restauracji...
Hranipex, Bo wbrew obiegowej informacji płaca Ukraińców nie jest mała, firmy biorą ich przez pośredników pracy na który spada obowiązek papierologii, księgowania, szkoleń i zakwaterowania, ale za godzinę pracownika nie jest to 8 czy 10 zł, ale często ponad 20zł to co dostaje ukrainiec to inna historia
niech nawet będą z Ugandy , byleby rozumieli co się do nich mówi !
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie