Szarpanie ludzi w autobusach. Oto jak działają Szczecińscy kanarzy. I do tego tekst "ja też panu robie zdjęcie "
zaj🤬e z facebooka
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
konto usunięte
2014-02-06, 13:17
Uważam za nieodpowiedzialne niepłacenia za bilet, ALE nie może być, że w takiej sytuacji kontroler biletów przewyższa swoje kompetencje i łamie prawa konstytucyjne przetrzymuje siłą pasażera itp. wielu powiedziało, że taka praca, ale, jeżeli przyzwala się na łamanie podstawowych praw prowadzi to w końcu do okropnych nadużyć, bo równie dobrze można, by dalej skuć i przeszukać pasażera w poszukiwaniu dowodu osobistego itp.
Nadużycia ze strony podobnych osób, niejako utwierdzają w przekonaniu, że prawa konstytucyjne nie są nic warte i nie warto ich nawet znać.
Dzisiaj ktoś jest za takimi zachowaniami jutro będzie przeciwko, bo społeczeństwo chwieje się, jak gałązka na wietrze, ale w państwie nie powinna rządzić zmienna racja, ale odpowiednio skonstruowane prawo, które pozwala na przestrzeganie określonych zasad i pozwala na obiektywną ocenę a, jeżeli jest złe oczywiście można je zmienić, natomiast w społeczeństwie każdy ma swoją wersje racji, podyktowanej światopoglądem co prowadzi do różnych wynaturzeń.
konto usunięte
2014-02-06, 13:36
konto usunięte
2014-02-06, 13:55
konto usunięte
2014-02-06, 14:50
"Bardzo dobrze, że tak robią. Powinni z pałami chodzić i j***ć po kolanach jak ktoś chce sp***olić. Taka praca. Co zrobić. Nie mówię, że ceny biletów są spoko, bo sam klnę na j***nych zdziertuchów, jak muszę skorzystać z ich "usług". Ale jednak. Wsiadając do autobusu, godzę się na takie j***ne ceny i posiadanie biletu. Takie sp***alanie to szczyt buractwa i chamstwa."
Buractwem to można tylko i wyłącznie nazwać wyciąganie od ludzi pieniędzy za coś co nie funkcjonuje dobrze... przy każdym rozkładzie jazdy jest napisana godzina odjazdu i małym druczkiem +/- 3min. Jeżeli autobus nie przyjedzie we właściwym czasie a często tak się zdarza to to kanary mogą mi possać. Owszem jeżeli autobus przyjedzie na czas i nie spier***li mi z przed nosa, nie zamknie drzwi gdy akurat wsiadam to mogę uiścić te jechane 2 zyle. Już niedługo będą chodzić inspekcje czy mamy gacie.... Spier***lił dobrze, kanar nie ma prawa nawet dotknąć a jedynie poprosić abyś został i łaskawie dał dokumenty, widać niekompetencje pracowników za co soczyste ch[]j im w dupala
Do wszystkich pedałów w rurkach i innych debili, którzy jak zawsze lubią tutaj się posługiwać swoją totalną niewiedza itp. Zamiast jak zwykle zrobić z siebie publicznie - poprzez stronę sadistica - totalnych ciuli, czas poświęcony na pisanie debilnego posta należało poświecić na skorzystanie choćby z google by dowiedzieć się jakie uprawnienia ma tzw. kanar.
A więc do wszystkich wielce oburzonych durni
- że "kanar" zatrzymał tą dziewczynę
- albo nie chce wyjść ze złapanym gapowiczem
itp
Bo zgodnie z obowiązującymi od 1 marca 2011 r. przepisami prawa przewozowego, upoważniony kontroler ma prawo - w razie niezapłacenia należności i nieokazania dokumentu tożsamości - UJĄĆ podróżnego i niezwłocznie oddać go w ręce Policji.
Podróżny powinien również pozostać w tramwaju albo w innym miejscu WSKAZANYM PRZEZ KONTROLERA, do czasu przybycia w/w funkcjonariuszy.
Już w 3 lata powinniście podróżujący komunikacją miejską - zapoznać się tymi przepisami.
konto usunięte
2014-02-06, 15:41
Problemu by nie było gdyby kanary nie istnieli. A jak to zrobić? Nie zatrudniać takich osób jak kontroler biletów. Mieszkam w Irlandii i tu komunikacja miejska wygląda tak że autobusy (czy to zwykłe czy pientrowe) posiadają tylko i wyłącznie jedną pare drzwi nie jak przynajmniej z tego co wiem u nas po 2 - 3. I wszystko. Delikwent jest zmuszony zapłaćic za bilet bo w innym przypadku nie wsiądzie do autobusu a co za tym idzie nie ma takich sytuacji jak na filmiku. Płać albo piechotą!
konto usunięte
2014-02-06, 16:03
GrenAcid,
Jestes debilem nie dlatego, ze mam o tobie taka opinie, ale dlatego, ze nie umiesz czytac ze zrozumieniem.
Debilzm w taki wlasnie sposob sie objawia. -> wikipedia
konto usunięte
2014-02-06, 16:14
konto usunięte
2014-02-06, 18:05
Znajomy z osiedla przez 7 lat jeździ bez biletów nawet nie podchodzą do niego