📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
2 minuty temu
🔥
Hobby
- teraz popularne

Ten nawiedzony Klecho - Szaman ma na to jakieś naukowe dowody ??? nie ?? - nieważne , wyznawcy i tak ten kit kupią ..
Wydaje mi się, że tytuł jest napisany z błędem celowo a autor sugerował się tytułem piosenki Kultu, w której występuje ten sam błąd.
Kościół od wieków był i pozostaje symbolem ciemnoty zakłamania i chciwości.
romozomo napisał/a:
Kościół od wieków był i pozostaje symbolem ciemnoty zakłamania i chciwości.
Kościół jest jaki jest, ale gdyby nie mnisi, ich księgi, zapiski, spisywanie historii, badania w dziedzinie mikrobiologi, biologi i chami, medycyny, nauczanie durnych władyków podstaw matematyki i języków (oczywiście nie za darmo) to świat był by jakieś 500 lat do tyłu w rozwoju, a cały potencjał naukowy poszedł by na rozwój w prowadzeniu wojen. Według ciebie kościół to symbol ciemnoty, ale jeszcze 100 lat temu twój pradziad biegał do plebana, żeby ten mu pisma czytał, bo sam zapewne niepiśmienny był.

Heliar napisał/a:
Kościół jest jaki jest, ale gdyby nie mnisi, ich księgi, zapiski, spisywanie historii, badania w dziedzinie mikrobiologi, biologi i chami, medycyny, nauczanie durnych władyków podstaw matematyki i języków (oczywiście nie za darmo) to świat był by jakieś 500 lat do tyłu w rozwoju, a cały potencjał naukowy poszedł by na rozwój w prowadzeniu wojen. Według ciebie kościół to symbol ciemnoty, ale jeszcze 100 lat temu twój pradziad biegał do plebana, żeby ten mu pisma czytał, bo sam zapewne niepiśmienny był.
Ta, najlepszym przykładem wkładu kościoła w naukę jest Giordano Bruno

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie