Chamstwa drogowego ciąg dalszy.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 15:42
Vuko napisał/a:
Wyprzedzanie na ciągłej czymś się różni?![]()
Owszem.
Ogólnie - linia ciągła wcale nie oznacza zakazu wyprzedzania, choć zazwyczaj się do tego sprowadza. A w tym przypadku jedynym zagrożeniem było to, że ktoś będzie chciał przed autobusem wyskoczyć z tej dróżki z prawej, bo poza tym widoczność była dobra.
@karinata ma rację. Podwójna ciągła nie zakazuje wyprzedzania. Zakazuje natomiast przejeżdżania przez nią.
Baltazar_4-20, to czytaj: kursprawojazdy. pl/linie. html gdzie jest napisane o wyprzedzaniu ? nie można jej przekraczać, najeżdżać i jechać z jej lewej strony - o wyprzedzaniu nie napisano.
Ja osobiście zrobiłbym redukcje i wpakował mu się na prawą stronę - cokolwiek się stanie "Panie władzo autobus wyprzedzał mnie i nie zachował ostrożności"
Ja osobiście zrobiłbym redukcje i wpakował mu się na prawą stronę - cokolwiek się stanie "Panie władzo autobus wyprzedzał mnie i nie zachował ostrożności"
Fiszu napisał/a:
Szkoda, że tylko na sadisticu tylu kozaków, a na drogach ni chu chu... Ale spokojnie Panowie - niedługo prawo jazdy to się bd mogli wykazać.
Mam nadzieję że jesteś jedynym dzieckiem w rodzinie.
Prawko posiadam od czasów kiedy ty oglądałeś prezenty na komunie, do tego większość rubryk w nim mam wypełnione data zdanego egzaminu.
Co do kozaczenia to mam nadzieje ze kiedyś spotkamy się na drodze w podobnej sytuacji i będę mógł się wykazać kozaczeniem poza portalem.
NoFuk napisał/a:
Następny matoł... albo troll... Zakazuje wyprzedzania
![]()
Nie zakazuje OMIJANIA, nie wolno najechać na tą linię...
Widzisz tutaj szansę ominięcia autobusu nie najeżdżając na linię?
Poważnie jesteś taki ograniczony ? Wyobraź sobie ulicę dwu, ba trzy pasmową w jednym kierunku. Każdy pas oddzielony ciągłą linią. Zakładając że dwa samochody jadą po różnych pasach to jeden może drugiego wyprzedzić nie przekraczając linii ciągłej. Jeszcze coś wyjaśnić ?
Podczas wyprzedania nie ma już podwójnej ciągłej a kierowca PKS zasługuje na strzała w morde.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie