Dwóch "współpracujących" szeryfów w drodze do Międzyzdrojów
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2017-08-01, 23:42
RmX
2017-08-01, 23:42
Oj co to się działo w tą Niedziele szczególnie trasa na Mielno istny chaos.
konto usunięte
2017-08-02, 1:00
Śmieszą mnie zawsze gadki w stylu "jazda na suwak skraca korek". Nie wiem co mieliście z matematyki, ale jak jeden odcinek podzielisz na dwa to ich suma nadal wynosi tyle samo. Po drugie kiedy niedzielni kierowcy zrozumieją, że jazda na suwak obowiązuje w przypadku skrzyżowań, czy zjazdów i wjazdów na wiaduktach. Tak, że włączający się do ruchu ma równe szanse. W przypadku prostego odcinka drogi ze zwężeniem ustawiasz się na końcu kolejki (zgodnie z tym co było w pierwszym zdaniu), dzięki temu pokonanie zwężenia jest płynne, a przy odpowiedniej prędkości nawet go nie odczujesz.
Dobrutro, ale jak je zsumujesz to już nie będą dwa odcinki tylko jeden, a jakbyś je jeszcze podzielił na 2 i połączył końcami to będzie kwadrat. Co ma piernik do wiatraka?
Inny przykład: Jakiś bogacz ma miliard dolarów, a ty masz 5 tysięcy i idziecie obok siebie. To znaczy, że macie miliard i 5 tysięcy dolarów i idziesz sobie kupić za ten hajs willę bo cię stać?
konto usunięte
2017-08-02, 11:23
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Dobrutro co ty pierd*lisz za przeproszeniem... weź sobie metrowy sznurek, przetnij w połowie, połóż dwie połówki obok siebie i powiedz mi jaką zajmą długość?
konto usunięte
2017-08-03, 9:39
@UP Przecinając metrowy sznurek na pół, masz dwa sznurki po pół metra. Czyli ile wynosi 0,5m + 0,5m? Ano metr geniuszu (nie mówiąc o identycznej powierzchni w m2). Matematyki nie oszukasz. Korek się skrócił? Nie. Został rozbity na dwa pasy, a co to oznacza? Ilość aut w tym korku się nie zmieniła. Ile ich było wcześniej, tyle jest nadal i każdy oczekuje by przejechać. A bawienie się w suwak na prostym odcinku drogi wydłuża czas trwania korka, a o to się właśnie się rozchodzi. Jeżeli masz 1000 pojazdów przed sobą, rozbij to po 500 na pas i każdy zacznie teraz hamować i ruszać w odstępach 5 sekund to masz już 1,5 godzinny korek. SUWAK JEST DLA WŁĄCZAJĄCYCH SIĘ DO RUCHU W KORKU, a nie jadących w tym samym kierunku po tej samej drodze. Ustawiając się na końcu kolejki do przejazdu i utrzymując stałe tempo jazdy przejedziesz szybciej. Ale jak to zwykle bywa w tym kraju, ktoś coś gdzieś usłyszał i trzyma się tego jak mantry. Za mało matematyki i fizyki, a za dużo religii.