Główna Poczekalnia Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 46 minut temu
Sztuczna inteligencja szukająca rasizmu
konto usunięte • 2019-08-26, 10:45
Uczelnie stworzyły Sztuczną Inteligencję do identyfikowania mowy nienawiści i odkryły, że Murzyni w USA są najgorszymi przestępcami.

(w skrócie, więcej info w źródle na dole)

Najnowsze badania wykazały, że sztuczna inteligencja stworzona do oznakowywania obraźliwych treści może "dyskryminować grupy które najczęściej padają celem ataków, które chcemy wykryć". (hehehe lol)

"Rezultaty pokazują, że tweety napisane w języku afrykańsko-amerykańskim są o wiele częściej obraźliwe. Jeśli te anty-obraźliwe systemy zostaną użyte, będą miały nieproporcjonalnie większy negatywny impakt na afro-amerykanów w mediach społecznościowych"

źródło: brasspills.com/colleges-creates-ai-to-identify-hate-speech-and-finds-b...

No jestem w kurewskim szoku
Nie wierzę, że czarni są bardziej rasistowscy od białych.
Zgłoś
Kacu63 2019-08-26, 18:31 1
czarni uwazaja ze im sie nalezy bycie rasistami, tak jakbysmy sobie uprzywijelowali nasze cywilizacje tylko i wylacznie na ich krzywdzie
Zgłoś
mazga50 2019-08-26, 19:56
Oj tam oj ta. Doda się kilka skryptów i dyskryminatorów do oprogramowania i będzie zgodnie z lewacką propagandą... yyy... tzn. z poprawnością polityczną.
Zgłoś
konto usunięte 2019-08-26, 20:21
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
AlaksanderLukaszenka 2019-08-26, 20:33 1
Czyli sztuczna inteligencja jest rasistowska? A tak na poważnie. To nie pierwszy przypadek kiedy AI okazała się niepoprawna politycznie i trzeba było wstrzymać jakiś projekt.

Zurcio50 napisał/a:

Nie jestem rasistą, bo rasizm to przestępstwo, a przestępstwa są dla czarnych.

No właśnie, a ja do czarnych nic nie mam, nawet szacunku.
Zgłoś
MukaPuka 2019-08-26, 21:03
brasspills? Co to za źródło jest? Coś w stylu aszdziennik?
Jakiś koleś sobie coś napisał a ty mu wierzysz.

Znaczy prawdopodobnie to jest prawda tylko strona jakaś z dupy.
Zgłoś
rok333 2019-08-26, 23:21
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
raistpol 2019-08-27, 14:18
Zgłoś
konto usunięte 2019-08-30, 0:00
Zurcio50 napisał/a:

Nie jestem rasistą, bo rasizm to przestępstwo, a przestępstwa są dla czarnych.

AlaksanderLukaszenka napisał/a:

No właśnie, a ja do czarnych nic nie mam, nawet szacunku.

Mądrze prawicie moi postępowi przyjaciele! Skwituję to pacyfistycznym obrazkiem!

Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem