Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Szwedzki przysmak czyli zgniły śledzik.
Konto usunięte • 2013-02-06, 21:00
Próba zjedzenia szwedzkiego przysmaku o nazwie "Surströmming". Przysmakiem tym jest zgniły solony filet z śledzia. Polecam obejrzenie całości ze względu na ciekawe opisy doznań organoleptycznych. Dla zniecierpliwionych Sadoli akcja od 9:00. Materiał zaczerpniety z YouTube, sprawdzony po tagach. Wymagana znajomość języka angielskiego.



Zgłoś
Avatar
Krzecha 2013-02-06, 23:50
Jasieq napisał/a:

Ten poj🤬y alkoholik Norweg to chyba jadł co?

on tego nie jadł on to wp🤬lał, a nawet się tym nacierał! a może faktycznie dobre?
Zgłoś
Avatar
Konto usunięte 2013-02-06, 23:52
Aż mu ślinka cieknie.
Zgłoś
Avatar
Mizantrop 2013-02-06, 23:57 1
Nowy przysmak bulimiczek i anorektyczek

podpis użytkownika

Popieram Islamizacje Europy!

Zgłoś
Avatar
Konto usunięte 2013-02-06, 23:58
Wymiotuje jak by się topił ahahaha <bul bull bul bul bul bull bul> ahahaha
Zgłoś
Avatar
Konto usunięte 2013-02-07, 0:07
K🤬a, ciekawe jak ktoś kiedyś tam wpadł na pomysł, żeby op🤬lić taką padlinę i jakim cudem to stało się przysmakiem? Bon apetit, motherfucker.
Zgłoś
Avatar
dismarcin 2013-02-07, 0:12
mój starszy dostał kiedyś puchę tego specjału ale bał się otworzyć leżała parę lat gdzieś w piwnicy aż się troszkę chyba rozszczelniła albo przeżarło blachę bo j🤬o niesamowicie i poleciała na śmietnik a można by komuś zrobić psikusa:)
Zgłoś
Avatar
Konto usunięte 2013-02-07, 0:13
@motopompa1986 Widze że prace licencjacką masz za sobą bo zmieniać zdania z wikipedii potrafisz doskonale
Zgłoś
Avatar
DiesIrae 2013-02-07, 0:16 2
Próbowałem tego specyfiku, krótko mówiąc rybka całkiem smaczna o ile masz czym potem zagryźć padlinę w japie ale smród po otwarciu puszki jak ze średniowiecznego kutra rybackiego. Nie polecam jeść w zamkniętym pomieszczeniu bo za sk🤬ysyna nie da się potem wywietrzyć

podpis użytkownika

You must die I alone am best
Zgłoś
Avatar
finkreth 2013-02-07, 0:22 1
My jemy zgniłe ogórki. Co kraj to obyczaj, kwestia przyzwyczajenia chyba.
Zgłoś
Avatar
Konto usunięte 2013-02-07, 0:23
Daleko nie trzeba szukać, spróbujcie te czarne żelki które występują w Norwegii/Szwecji/Finlandii. K🤬a nie mam pojęcia co to w smaku przypomina, ale jest obrzydliwe...
Zgłoś
Avatar
Konto usunięte 2013-02-07, 0:23
Jutro idę i opatentuje gówno w pomidorach albo w occie kto wie... może ktoś kupi taki produkt
Zgłoś
Avatar
Kliksiu 2013-02-07, 0:29 14
tak sie to je :
Zgłoś
Avatar
Konto usunięte 2013-02-07, 0:42
czy ktoś wie jak dostać tę rybkę ?
Zgłoś
Avatar
solton021987 2013-02-07, 0:47 1
a tu coś o specyfiku z Islandi
cafebabel.pl/article/38814/hakarl-bedac-jedz-to-czego-isladczycy-nie-jedza.html
Zgłoś
Avatar
mjiceland 2013-02-07, 1:17
solton021987 napisał/a:

a tu coś o specyfiku z Islandi
cafebabel.pl/article/38814/hakarl-bedac-jedz-to-czego-isladczycy-nie-jedza.html



Tak to mniej więcej prawda, je się zgniłego rekina, jak i zgnilą płaszczkę, czy zgniłe a dokładniej kiszone mięso wieloryba.
Poza tymi kilkoma faktami ten artykuł to jakieś brednie.
Kilka najważniejszych moim zdaniem sprostowań:
Hákarl dosłownie oznacza rekina i nie jest nazwą dania
Skyr to rodzaj przetworow mlecznych według mnie przypomina serek homogenizowany (mniej więcej)

Jak się znajdzie jakis odważnu to mogę podesłać do testów pod warunkiem że obieca zamieścić filmik
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie