Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:30
piotrszymek 2025-09-16, 6:38 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
neon 2025-09-16, 7:35
Cytat:

A niby Azjaci mają takie wysokie IQ

Nie mają.
Prawie Wszystko w Chinach, co może służyć propagandzie , służy propagandzie. Nie ma ich 1,4 miliarda, i nie mają 106 średni iq.

China’s Population Crisis: Why the 1.4 Billion People Is a Lie! (May 25, 2023)
Zgłoś
mocnymarcin5 2025-09-16, 8:49 1
Aaltonen napisał/a:

Średnie IQ :
Chinole - 106
Japońce - 104
Polacy -97.
Oznacza to, że połowa polskiego społeczeństwa ma IQ niższe niż 97. To wiele wyjaśnia... np. w kwestiach podejścia chociażby do szczepionek czy edukacji...

Ty jesteś poniżej średniej
Zgłoś
Ku.Klux.Klan 2025-09-16, 11:25
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Wombat212 2025-09-16, 12:21
Chińczycy to naród przygłupow.
Zgłoś
Aaltonen 2025-09-16, 13:22
nikt1982 napisał/a:

No więc teraz tak: skali i metodologii badania inteligencji, tych bardziej znanych, jest kilka. W Polsce najpopularniejszy jest Wechsler. Wszystkie wyniki, które zaprezentowałeś mieszczą się w kategorii "rozwój normalny" ( w ramach Wechslera - różnice są pomijalne). Teraz dalej: badanie w metodologii Wechslera dla jednej osoby trwa kilka godzin, lekko . Żeby zdobyć statystycznie istotne dane, musiałbyś poświęcić na to dużo czasu, dużo wysiłku i dużo pieniędzy. No i pointa: czy potrafisz wskazać mi autora badań, których wyniki przedstawiłeś, zastosowaną metodologię i źródło tychże wyników, czy też w skali Wechslera mieścisz się grubo poniżej średniej?

Dane z MENSA, na próbie ponad miliona rozwiązanych testów, ale jest wiele źródeł, które pokazują podobne dane.
Zgłoś
gosc9988 2025-09-16, 23:54
Aaltonen napisał/a:

Średnie IQ :
Chinole - 106
Japońce - 104
Polacy -97.
Oznacza to, że połowa polskiego społeczeństwa ma IQ niższe niż 97. To wiele wyjaśnia... np. w kwestiach podejścia chociażby do szczepionek czy edukacji...

jak dla mnie to mozesz wszystkie dawki ktorych ja nie przyjalem przyjac, na zdrowie!
Zgłoś
Aaltonen 2025-09-16, 23:58
gosc9988 napisał/a:

jak dla mnie to mozesz wszystkie dawki ktorych ja nie przyjalem przyjac, na zdrowie!

Spoko. W przyszłym tygodniu szczepię się na grypę i covid. Polecam.
Zgłoś
gosc9988 Wczoraj 0:00
Aaltonen napisał/a:

Spoko. W przyszłym tygodniu szczepię się na grypę i covid. Polecam.

Na rozum się zaszczep.
Zgłoś
Aaltonen Wczoraj 0:03
gosc9988 napisał/a:

Na rozum się zaszczep.

Akurat rozumu mi nie brakuje. Za to widzę braki w owym na każdym kroku w otoczeniu.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem