A niby Azjaci mają takie wysokie IQ
Nie mają.
Prawie Wszystko w Chinach, co może służyć propagandzie , służy propagandzie. Nie ma ich 1,4 miliarda, i nie mają 106 średni iq.
China’s Population Crisis: Why the 1.4 Billion People Is a Lie! (May 25, 2023)
Średnie IQ :
Chinole - 106
Japońce - 104
Polacy -97.
Oznacza to, że połowa polskiego społeczeństwa ma IQ niższe niż 97. To wiele wyjaśnia... np. w kwestiach podejścia chociażby do szczepionek czy edukacji...
Ty jesteś poniżej średniej
No więc teraz tak: skali i metodologii badania inteligencji, tych bardziej znanych, jest kilka. W Polsce najpopularniejszy jest Wechsler. Wszystkie wyniki, które zaprezentowałeś mieszczą się w kategorii "rozwój normalny" ( w ramach Wechslera - różnice są pomijalne). Teraz dalej: badanie w metodologii Wechslera dla jednej osoby trwa kilka godzin, lekko . Żeby zdobyć statystycznie istotne dane, musiałbyś poświęcić na to dużo czasu, dużo wysiłku i dużo pieniędzy. No i pointa: czy potrafisz wskazać mi autora badań, których wyniki przedstawiłeś, zastosowaną metodologię i źródło tychże wyników, czy też w skali Wechslera mieścisz się grubo poniżej średniej?
Dane z MENSA, na próbie ponad miliona rozwiązanych testów, ale jest wiele źródeł, które pokazują podobne dane.
Średnie IQ :
Chinole - 106
Japońce - 104
Polacy -97.
Oznacza to, że połowa polskiego społeczeństwa ma IQ niższe niż 97. To wiele wyjaśnia... np. w kwestiach podejścia chociażby do szczepionek czy edukacji...
jak dla mnie to mozesz wszystkie dawki ktorych ja nie przyjalem przyjac, na zdrowie!
jak dla mnie to mozesz wszystkie dawki ktorych ja nie przyjalem przyjac, na zdrowie!
Spoko. W przyszłym tygodniu szczepię się na grypę i covid. Polecam.
Spoko. W przyszłym tygodniu szczepię się na grypę i covid. Polecam.
Na rozum się zaszczep.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie