W miejskiej dżungli i na otwartych autostradach BMW porusza się z gracją i pewnością, wyróżniając się smukłą sylwetką i potężnym silnikiem. Jego eleganckie wnętrze łączy luksus z nowoczesnością, sprawiając, że kierowca czuje się jak prawdziwy władca asfaltowych szlaków.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 17:05
choina004 napisał/a:
Moze mi ktos wyjasnic czemu ludzie podniecaja sie tym napedem na tył? Ja kupujac auto chcialbym zeby bylo faktycznie szybkie i sportowe, ale takze bezpieczne i takie ktore kleji sie drogi.
Nie wiesz, że sportowe auta mają napęd na tył? Na przykład Fiat 126p i inne sportowe konstrukcje. Napęd na tył mają auta klientów, których nie stać na quattro.
Nie wiem jak się jeździ z napędem na tył, chociaż miałem kilka lat temu BMW 5, ale krótko. Teraz muszę się męczyć 3 litrowym 300 konnym quattro. A jak się jeździ quattro, a bmw xdrive czy mercedesowskim 4matikiem, to poszukaj filmów na YT.
Najlepsze auta rajdowe mają napędy na 4.
Od zawsze. Tzn. od czasów Audi Quattro, czy Lanci Delta Integrale. Czyli lat 80'
Marian_Koniuszko napisał/a:
Klasyka... Mistrz prostej zweryfikowany przez zakręt.
Niekoniecznie. Tylny napęd przy ogromnej mocy tak ma.
Jarek_Wielki napisał/a:
Ćpiesz za dużo z reszty zrzuty!
on już ćpie na drugą nóżkę
Co za debil i jeszcze wali tymi długimi na koniec bo tylko to mu zostało pewnie żeby dać do zrozumienia nagrywającemu że to jego wina xD
choina004 napisał/a:
Moze mi ktos wyjasnic czemu ludzie podniecaja sie tym napedem na tył? Ja kupujac auto chcialbym zeby bylo faktycznie szybkie i sportowe, ale takze bezpieczne i takie ktore kleji sie drogi.
Bo chcąc polatać bokiem "lepiej dać w p🤬dę niż jechać na ręcznym pod tesco"
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie