Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:07
Klip przedstawia kilka chwil z ostatniej dużej ofensywny ISIS przeciwko nam w Tabqa na kilka dni przed wyzwoleniem miasta i zabezpieczeniem Tamy. Około godziny 14 zostaliśmy zaatakowani praktycznie na całej linii frontu północnego, biegnącego równolegle do Eufratu. Ostrzał głównie snajperski i maszynowy, kilku zamachowców samobójców. Broniliśmy się jakieś 4 godziny dopóki nie przyjechał czołg + 2 dushki i nie pozamiatali. Snajperzy byli naprawdę nieźli i mieliśmy spore problemy z namierzeniem ich. Czeczeńscy weterani. Nie można w takiej sytuacji prowadzić ognia z jednego miejsca dłużej niż kilkanaście sekund, bo grozi to kulka z SWD o czym niestety przekonało się kilku kurdyjskich partyzantów...
Dziewczyny z YPJ taki ogień robiły, ze musieliśmy im swoje magazynki pożyczać pod koniec
Klipy są i będą mocno okrojone, ponieważ większości materiału niestety nie mogę upubliczniać do momentu opuszczenia przez nas Syrii.

Opis pochodzi z fb "Archer - Grupa Zadaniowa "Gniew Eufratu""
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2017-05-16, 19:24 3
Strzelanie zza cywilnego pojazdu, zmiana magazynka w postawie wyprostowanej z potencjalnym wrogiem w okolicy i strzelanie na pałę przez dziurę w murze bez jakiegokolwiek wcześniejszego kontaktu.

I ta zmiana magazynka...

Tu coś jest grubo nie tak jak to ma być obszar działań wojskowych.

Edit: A, no tak, i w pojedynkę sprawdza i zabezpiecza dach. Powodzenia. Do tego polecam zobaczyc 1:56. Jakiś typ chodzi po dachu i teraz pytanie czy nasz bohater go ignoruje czy potem strzela mu nad głową, bo on tam dalej stoi. Lufa od karabinu oparta o nierówny otwór też dobra - gdzie widać że całkowicie ogranicza celowanie w pionie. Profeska.
Zgłoś
Sevelis 2017-05-16, 19:45
Jeśli to nie tajemnica - jakie wynagrodzenie pobierasz? Bez hejtu, po prostu jestem ciekaw jakie obecnie są stawki za bycie misjonarzem.
Zgłoś
kumpeltrafilnaharda 2017-05-16, 20:58
Aż wysłałem to swojemu wykładowcy
Świetny materiał
Pozdro i przeżyjcie wojownicy.
Zgłoś
Michrou 2017-05-16, 21:31 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Radbug 2017-05-16, 21:45
Szczerze mówiąc coś mi tu śmierdzi. Wątpliwości które się pojawiają są spore, ale najbardziej nie przekonuje mnie fakt o którym sami mówia na facebooku. Że są dobrymi duszkami, które pojechały tam walczyć z "moralnego obowiązku" i za własną kasę. Zrozumiałbym że są ludzie tak zdesperowani/szaleni że mogą zarabiać w takich miejscach pracując jako najemnik, ale za darmo (ba, za dopłatą wręcz) pchać się do Syrii tylko po to żeby sobie postrzelać? Jestem wierzący, ale cuda rzadko się zdarzają.
Zgłoś
ellsworth 2017-05-16, 22:03 2
Do kogo on wystrzelił te kilkadziesiąt naboi????
Zgłoś
Kamil4 2017-05-16, 22:04 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
MukaPuka 2017-05-16, 22:47
a gdzie mu optykę wcięło?
Zgłoś
thehorien 2017-05-16, 22:50
Czekam/y z niecierpliwoscia na kolejne materialy tylko uwazaj tam na siebie i powodzenia bo nie chce ich ogladac na hardzie
Zgłoś
PabloEskobar 2017-05-16, 23:14 2
Zgłoś
mazga50 2017-05-17, 0:40
Thetus napisał/a:

Piwo za "Orła cień"

no no, tylko chyba za mocno sobie to sznurowadło zawiązał, bo tonacja za wysoka...
Zgłoś
konto usunięte 2017-05-17, 22:00
Zgłoś
Kamil4 2017-05-18, 0:23
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem