Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika.
Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:
Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:
Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics: Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Tadeusz Sznuk prowadzi „Jeden z dziesięciu” – najpopularniejszy teleturniej w Polsce – nieprzerwanie od 21 lat. Nam zdradza na czym, jego zdaniem, polega fenomen tego programu oraz jakich zawodników lubi najbardziej.
Jestem Ciekaw jakie smaczności polecali do ugotowania w dalszej części tego programu, jak widać w 2:40-2:42 pani kuchareczce chyba nie smakowało. a za 1 z 10 Piwo leci.
niby mądrzy ale to tylko z wiedzy i pamięci a czyny takich niby z mądrych są na miare umysłowo chorych
mierzenie komuś IQ mija sie z celem
ten kto lepiej liczy lub ma lepszą pamięć nie czyni go mądrym jak to myślicie
Kolega ma chyba własnie niskie IQ. Widziałeś kiedyś test IQ? Tam właśnie nie chodzi ani o liczenie ani o zapamiętywanie tylko o logiczne myślenie, zdolność rozumienia i interpretacji tego co nas otacza. Test IQ to taki test wydajności procesora.
Oczywiście jest różnica między mądrością (czyli wiedzą połączoną z doświadczeniem) a inteligencją (czyli tym jak szybko przyswajasz, interpretujesz informacje i wyciągasz wnioski). Nawet idiotę przy odrobinie współpracy mógłbyś nauczyć encyklopedii na pamięć (bo ta jest trochę jak mięsień - można ćwiczyć), ale nie nauczysz go już skutecznie tych informacji używać.
Chodziłem z synem Tadeusza Sznuka do klasy w liceum. Jego ojca pamiętam jako bardzo dystyngowanego gościa, zawsze na miejscu i zawsze na poziomie. Chciałoby się napisać "szacun", ale bardziej na miejscu wydaje się jednak chapeau bas. A więc czapka z głowy, Panie Tadeuszu .
Byłem na nagraniu 1 z 10 z żoną, podszedł Pan Tadeusz do mojej żony i powiedział, żeby się nie przejmowała bo dostała trudne pytania. Chwilkę porozmawiał jakbyśmy się znali chociaż z widzenia i poszedł. Naprawdę bardzo miły człowiek. Ze świecą takiego szukać
@Guzik
c🤬ja prawda, mierzenie poziomu IQ to nie ma sensu... głupie porównanie porównaj dzieciaka mieszkającego w Europie i w Afryce i wymyśl jednakowy test dla nich. Może i stare teksty, ale przytoczyłbym Leitnera. Uważasz, że Doda jest mądrzejsza od Ciebie bo miała więcej punktów w teście? proszę Cię
Otóż można porównywać dzieciaki z Europy i Afryki. Mam tu na myśli swój ulubiony test inteligencji - test Wechslera (WAIS-R). A można porównywać, bo w różnych krajach istnieją poszczególne adaptacje robione tak, żeby wyniki pokrywały się z krzywą Gauss'a i IQ=100 było normą. Rozwiązanie zajmuje w c🤬j dużo czasu, potrzeba do tego osoby przeszkolonej (np psychologa) ale jest trafny i rzetelny. Co do dody... nie wiem jakim testem była badana.